Expressenkampanj mot demokratin

 

Expressen bedriver nu en kampanj mot politikers arvoden. Att jag som socialdemokrat kommer in förvånar inte mig får se om det finns någon liberal som de frågar och jämför med och som dessutom inte sitter och behöver ta ansvar.
 
Däremot känns det kränkande på det sätt frågorna ställdes till mig. Västerbottningarna vet mycket väl vad mina arvoden är för att det brukar i stort sett speglas en gång om året. Kränkningen är att den som pratade med mig utgick att jag skulle skämmas och ha svårt att förklara att mitt arvode var högre än snittet för Umeåborna.
 
Arvodena till förtroendevalda i Umeå finns stor politisk majoritet för.
 
Jag har jobbat hårt före jag blev politiker och hade före detta löner som låg högre än genomsnittet vilket innebär att jag skulle ha varit tvungen att sänka mitt arvode för att hamna på snittet om jag tolkade frågorna rätt.
 
Vi som politiker, ytterst ansvariga i en kommun har lägre årsinkomst än många av våra chefer och våra tider finns inte reglerade någonstans annat än det krävs att vi alltid vardag som helg, morgon som kväll ska ställa upp och vara tillgängliga inte minst för media, vi får utstå hot och aldrig kunna vara privat.
 
Det skulle vara intressant att veta hur många av Expressens ledning och även journalister för den delen som har en lön som ligger på snittet över de människor som de inbillar sig att företräda. Jag är helt säker på att det finns inte en enda politiker, inklusive Reinfeldt, Sveriges statsminister land som har högre lön än chefen på Expressen. Vem granskar media brukar jag säga.
 
Visst har jag en bra inkomst, men jag jobbar mycket och jag har inte en fast anställning, 4 år i taget är reglerna för politiker. Jag tror att det är viktigt att vi har ett arvodessystem där ett politiskt uppdrag ska vara intressant för alla annars i ett system där inte de förtroendevalda politikerna styr utan där experterna styr. Tid för uppdraget och en rimlig ersättning till uppdraget måste vara rimligt.
 
Låt inte media, Expressen eller någon annan vara demokratin, den utgörs av valda politiker av folket

En kommentar

  1. Andreas Johansson

    Jag tycker sannerligen inte att politiker är överbetalda och jag tvivlar inte en sekund på att det innebär mycket hårt arbete. Att Socialdemokrater granskas och kritiseras i dessa frågor är dock naturligt utifrån den retorik man för. Man är emot klyftor, bonusar och höga inkomster och straffbeskattar ”de rika” iform av förmögenhetsskatt och värnskatt. Då blir det lite ironiskt när LO-ledningen tjänar fem gånger så mycket som en undersköterska inom Kommunal, eller att ett kommunalråd har fyra gånger så hög lön som andra kommunalanställda.

    Jag är för inkomstskillnader och anser dessa vara rimliga och nödvändiga. Om du och andra sossar bara erkände att ni håller med mig, så skulle ni också slippa den typen av kritik. Bevisligen tycker LO-ledningen att de är värda fem gånger mer än medlemmarna. Rimligt tycker jag, men våga erkänna det ch argumentera varför det ska se ut så!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.