Staten tar inte sitt ansvar för kommunerna

 

Nu när regeringen äntligen insett att det är kärvt för landsting och att man anslår pengar för att man ska klara av vaccineringen då står alliansföreträdarna upp och skryter om att regeringen tillför pengar. Det ligger ju redan i systemet att när det kommer order från statsmakterna så ska vi ha kompensation för detta från staten.
 
Tänk om man tagit mod till sig och agerat mycket kraftigare för att kommunerna måste ha mera pengar om man ska klara sysselsättningen och välfärden i kommuner och landsting på nuvarande nivå.
 
Nu finns det kommuner som Vilhelmina som i stället höjer kommunalskatten med en krona för att kompensera upp det som saknas från regeringen medan regeringen sänker skatterna för de som har det bäst ställt och kommunalskatterna slår hårdast för de som har det sämst ekonomiskt som pensionärerna.
 
Vilhelmina har dessutom beslutat lägga ner musikskolan, mycket kraftiga sänkningar av stöd till kultur, föreningar även de politiska partierna. Jag kan inte i detalj vad det innebär men högre skatter gör att det blir ännu tuffare för ungdomar, pensionärer i Vilhelmina.
 
Det här om något visar på att regeringens skyfflar över ansvaret på kommunerna i stället för att ta ett ansvar för dem och se till att de har pengar för verksamheten. Med regeringens politik är man på väg in i ett torftigt samhälle
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.