Alliansregeringen för en politik där fler och fler blir bidragsberoende

 

Högerpolitiken slår hårdare och hårdare mot de som har det sämst. Inte oväntat så är det fler och fler som tvingas söka bidrag för att kunna klara av att betala hyran och inte oväntat är de flesta av dessa pensionärer. Första halvåret har försäkringskassan fått in 600 000 ansökningar om bostadsbidrag och bostadstillägg,
 
Det är en ökning på 30 000 personer vilket är över 5 %. Men inte oväntat så har också ungdomar och barnfamiljer svårare att klara hyran och ökningen där är runt 7 000 personer.
 
De här grupperna inte minst pensionärerna är de som fått stå tillbaka då de som haft det bättre ställt har fått skattesänkningar. Den moderatledda regeringens politik gör att fler blir bidragsmottagare i framtiden och det lyser igenom inte bara när det gäller bostadsbidrag och bostadstillägg utan ökning har varit mycket stor även på socialbidragen
 

2 kommentarer

 1. Patrik Larsson

  Helt fel!
  Hade inte sossarna lärt Svensken att ”tänka fel”.
  Vad kan samhället göra för mig?, i stället för vad kan jag göra för samhället (ex jobba hårt, komma i tid eller kanske bästa starta ett företag).
  Samt behandla landets småföretagare som skit, så hade Sverige fortfarande vart i topp för alla.

  Tips, vad vi utan minsta tvekan kan spara skattepengar på är antalet politiker, byråkrati och onödiga myndighetsförvarings stationer som magasinerar föredetta inom nämda sektorer.

  Entreprenören

 2. Christer

  Din egen rubrik från i onsdags passar ganska bra nu:

  ”Det eviga och ständiga gnället”

  Vi vill se förslag, inte gnäll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.