Kommunbesök och avslaget av besvären

Det är mycket intressant att få se och höra hur kommuner och länder styrs inom EU. Vi är i Luxemburg med det gemensamma försäkringsbolaget och har avslutat ett kommunbesök i Hesparange, en av 116 kommuner i ett land som är ungefär lika stort till ytan som Umeå kommun.

En sak är dock helt klart och det är att vi i Sverige hunnit längst i demokratisynpunkt då det gäller att ge ansvar och befogenheter till kommunerna. Vårt kommunala självstyre är unikt och att man ger de politiker som är närmast medborgarna, kommunpolitikerna, något reellt att säga till om.

Idag har jag också noterat att regeringen har avslagit de besvär som funnits mot vägdragningarna inom Umeå kommun när det gäller norra länken och E4 efter kolbäcksvägen. En återgång till i stort sett de dragningar som fanns redan 1991. Jag tycker det är bra att regeringen har gjort detta men det ställer ändå frågor om varför det inte gick att göra så detta redan 1991 och även i andra förslag som kom senare.

Överklagningarna har kostat enorma summor pengar och argumenten för vägarna har varit ungefär desamma under hela tiden. Det har inte funnits några andra möjligheter än att gå på ett ringledssystem runt Umeå och dagens beslut visar på att vår planering var riktig.

 

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. TC

    Lanstingen bevisar att det även kan bli mycket sämre när alltför många hobbypolitiker och byråkrater blandar sig i besluten. Sjukvården sköts bäst av staten, o även skolan skulle bli bättre ifall staten tog över ansvaret.
    Ju närmare de beslutande kommer det lokala näringslivet desto större risk för att vänskapskorruption uppstår.
    Trots årtionden av utredande och överkmlagande så läggs E4 ändå rakt genom stan och nu dessutom precis intill stora bostadsområden o stans enda attraktiva rekreationsområde vid Nydalasjön så problemet är snarare att politiker som Holmlund vägrar ta till sig av kritik utan envist håller sig fast vid sina urusla beslut. Demokratin i Sverige fungerar alltså INTE alls.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.