Dåligt med flyg och kommer staten att ta ansvar för spårtaxitest?

 

Inatt har jag varit tvungen att sova över i Stockholm på resa hem från Luxemburg. Det är dåligt med flygförbindelser hem när man landar i Stockholm runt kl 21.00. En ort som Umeå som trots allt är en flygplats som ligger högt på ligan i passagerartal bland alla Svenska flygplatser, där bryr sig ändå inte flygbolagen om sina passagerare som man t.ex. gör på Sundsvall dit det går senare flyg trots att den flygplatsen kanske har enbart en tredjedel så många resenärer.
 
Nu är det ingen fara på det sättet att sova över på ett hotell på Arlanda utan det är att vi Umeåbor ska tvingas få högre kostnader. Något flygbolag som har en morgontur från borde köra upp lite senare. Man får passa sig för när Botniabanan är klar få vi andra alternativ att resa hem.
 
Spårtaxi
 
I går blev Umeå tillsammans med Uppsala, Södertälje och Stockholm utsedda till att gå vidare med spårtaxi. På den resan jag varit har även kommunalrådet från Uppsala varit med och trots att han är moderat hamnar vi nog på samma uppfattning. Ska ett sådant projekt komma i gång får det inte bli dyrare än idag för några nya pengar för att köra dyrare trafik det finns inte, så staten måste ta de merkostnader som skulle uppstå. Vi har nog också samma tilltro till den tekniska utvecklingen och tror att inom 10 år så kommer elbussarna att finnas tillgängliga.
 
I Uppsala berättade han att det finns utveckling av bilar där man numera kan bygga om till elbilar som kör ganska långa sträckor men att även i batteribranchen så sker det mycket och snabbt. Vi får också stora förändringar si stadsmiljöerna med spåtaxi. Vi får väl se vad staten erbjuder men det känns som om andra och minst lika bra kollektivtrafik miljömässigt redan har sprungit förbi spårtaxi som dock är oberoende av tidtabeller
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.