SVT de förnekar sig aldrig, inte en enda gång

 

Sveriges TV förenekar sig aldrig, inte en enda gång. I kväll visade man ett repotage från Lycksele när SSU,s ordförande Jytte Guteland besökte den ombudsträff vi hade där för oss som ska på Socialdemokratiska partikongressen.
 
De bestämde sig för att ge en bild av att jag inte lyssnade på henne men jag kan berätta exakt hur det var. När vi åt lunch berättade jag för henne om den valgingel som jag hade förra valet och hon bad mig spela upp den på datorn. Det gick inte som det var tänkt och tog lite längre tid så den började spela då hon just börjat prata.
 
De försökte sedan i resten av det inslag  som sändes säga att jag inte lyssnade vilket var en skär lögn. Jag vet mycket väl vad  hon sa och dessutom tog de inte med de frågor som jag fick om innehållet i SSU,s krav.
 
Inte konstigt för TV och inte minst SVT gillar inte att jag kritiserar TV och medias sätt att jobb och det är också en av orsakerna till att jag tycker om de nya media som bloggar, där man får ta chansen att säga som det är och inte blir sönderklippt

37 kommentarer

 1. BIM

  En gammal devis säger: ’Det händer, fast mera sällan, att en gammal räv går i fällan’.

  Men den gamle räven LH gick inte i någon fälla i dag. Han bara drumlade till det för sig. Se inslaget en gång till och lyssna på vad SSU ordföranden Jytte Guteland säger när LH saboterar henne. Inte är det SVT som fäller kommentaren.

 2. Pelle

  Lennart det är klart att du gillar bloggar – på din blogg kan du skriva vad du vill och sedan strunta i alla kommentarer – man blir mer maktfullkomlig då!

  I TV,radio och det personliga mötet så krävs det att man svarar – det verkar du ha svårt för!

 3. Richard

  Jag tycker vi fick en rättvis bild av dig i inslaget. Precis så upplevs du av väldigt många i Umeå. Oengagerad i frågor som du inte själv driver.

 4. Jonas

  Kan ju inte annat än hålla med de andra som kommenterar både här och under VKs artikel. Även om det var en miss att din jingel gick igång så är ju bemötandet otroligt nonchalant och man märker att Jytte är uppenbart störd av ditt beteende.

  Att du gillar nya medier som bloggar är ju bra, men du bör nog fundera på hur du använder de. Sociala medier är till för dialog. inte för att du ska kunna skriva/säga vad du vill utan att bli sönderklippt.

 5. Andreas Johansson

  Säkerligen är klippet hårt klippt och säkerligen var uppmärksamheten god däremellan. Beteendet är dock precis sådant som man inte vill se från äldre ignoranta män. Datorn skulle ha slagits av omgående och det är inte ok att skicka SMS under ett föredrag! Det är ett otrevligt beteende som vi inte kan anklaga SVT för!

 6. Stefan Lindgren

  Gunde Svan ska ha sagt: Vinnaren har en handlingsplan, förloraren en ursäkt.

  Om du är en vinnare eller förlorare lämnar jag därhän. Det JAG dock reagerar på är att du, mitt i hennes genomgång/föredrag/prat kalla det vad du vill, inte omedelbart stänger av jingeln och ber om ursäkt. Hur tänkte du egentligen? Att be om ursäkt i en sådan situation gör dig mer till vinnare än du anar. Våga gärna kommentera kommentarerna och på så vis visa för folket=väljarna att du är att lita på. Eller har Peller i sin kommentar rätt? Är du maktfullkomlighetssträvande.

 7. hans

  Det är Lennart Holmlund som aldrig förnekar sig. Under ssu-ordförandes tal, så sitter Lennar Holmlund och pillrar med sin dator. Rent ut sagt oförskämt. Nu ursäktar han sig genom att skjuta över skulden på svt. Rent ynkligt.

 8. Beppe

  Om SVT missuppfattade situationen som du säger Lennart undrar man ju varför Jytte Guteland som ju faktiskt var på plats reagerade och sa som hon gjorde. Ordagrant ”Du får inte avbryta mig någon mer gång, det säger jag. Nu är det nästan som om du skulle sitta där för nu är showen min här sörö” Varför skulle Jytte Guteland utrycka sig så om det är SVT som konspirerar mig dig Lennart Holmlund?

 9. Annika

  Lennart!
  Hur förklarar du det Jytte sa?
  Har du inte den minsta lilla anledning till självkritik i ditt agerande?

 10. Erika

  Vitsen med en blogg och andra sociala medier är att man för en kommunikation med sina läsare och de som följer en via twitter/facebook/annat forum. Sociala medier handlar om att bygga relationer. För att bygga relationer krävs kommunikation. Tvåvägs. Inte minst viktigt för våra folkvalda politiker så här strax innan val. Tvåvägs, som sagt.

  Har man en blogg är det snyggt att läsa kommentarer och föra en kommunikatoin med sina läsare. Det är inte snygtt att inte kommunicera. Så hur förklarar du då att Jytte Guteland bad dig tona ner dig en smula?

 11. Micke

  Märkligt hände nästan exakt samma sak när Lennart och några politikerkolleger besökte min arbetsplats. Så snart en diskussion tog fart – med någon annan i huvudrollen – högröstade sig Holmlund in och avbröt. Särskilt när någon kvinna hade ordet.

  Men det kanske var en ren slump?

 12. Cristoffer

  Jobbigt ibland med seg bandbredd, har varit med om detta själv. Tycker det är synd att svt ska blossa upp detta.

  Mediahysteri är aldrig bra.

 13. Jonas

  Lennart, det är inte jingeln (det stavas så) som är anmärkningsvärd. Den fäster bara vår uppmärksamhet på att du satt distraherad vid sidan av och inte brydde dig om att lyssna på en ung kvinnlig förbundsordförade. Du framstår verkligen som en gammal manschauvinist, men det är ju ditt eget fel och inte TVs!
  Jag kan inte tycka att den bild SVT ger bryter med den bild jag har av dig från andra sammanhang. Kanske är det den bild du vill ge av dig själv som är fel?

 14. Emma

  Lennart, SVT:s inslag ger den bilden som många av oss i umeå kommun har av dig,ung som gammal, och eftersom att du blir uppröd så betyder det ju att det är sant eller?
  Att skylla på media så fort du gör för fel är kanske inte det smartaste eller hur. För man har inte hört något från SSU:s ordf om det var planerat eller inte. För nu är det bara du som retar upp dig.

 15. asta

  Men Lennart det är inte ens lönt att du lägger krut på bortförklaringar denna gång. Du kunde inte lyssna. Du kunde inte respektera den som talade för att hon är en ung kvinna. Du tog dig rätten att överrösta henne med ditt. Att du ens ids komma med förklaringar som ändå inte håller. Om du inte vet var stoppkanappen är på datorn så behöver du lära dig det och fram för allt behöver du lära dig att be om ursäkt för dåligt uppträdande. För så vuxen kan du väl ändå bli?

 16. Bengt Persson

  Pinsamt att se Holmlund, verkar ha problem när han inte själv får hålla i taktpinnen, verkar inte kunna acceptera yngre människor i synnerhet när det är en kvinna.

 17. Dick Sjöström

  Man blir riktigt arg när man ser dig ! Här ska de unga SSU föra fram ett budskap och du beter dig som en barnunge som just blivit fråntagen skallran.

  Jag tycker det lilla man ser är fullt tillräckligt för att reportern ska lyfta JUST detta. Helt rätt !
  Det är ju ren härskarteknik ! Vad är det för fel på karln ?

  Klarar han inte att både SSU:aren och reportern är kvinnor eller vad ? Detta är också ganska kännetecknade och historisk typiskt inom paritet. Och det var därför jag bytte. Lyft av honom Mona !

  Nytt friskt och jämställt blod tack !

 18. Linda

  Varför svarar och kommenterar du inte på inläggen i din blogg? Här finns ju massa umeå bor som vill göra sina röster hörda och få någon form av respons på sina frågor. Men det måste ju betyda att du känner någonstans inom dig att kanske ”drevet” har rätt. Eller?

 19. Fia

  Skrattar, glädje på jobbet inte bara vara allvarligt disskution & sitta stilla på jobbet och det låter verkligen trist i långa timmar under arbetspass. Det är bra avbryta någon lite ibland. Precis som barnen avbryta vuxen när man ska laga mat. Och jag tycker du är roligt, har bara sett dig en gång när jag städa trapporna förut 🙂

 20. Bengt Harnesk

  Hej Lennart.

  Intressant debatt du vridit till, ärligt talat som gammal Lyckselebo är det inte på tiden att du självkritiskt ser på dina ageranden och likt många andra män i övre medleåldern likt mig, lyssnar till den yngre generationen och respekterar dem?

  Du bufflar ju fram så taktlöst att jag blir matt. Att du dessutom inte för en dialog med läsarna på denna sida visar på en trött härskarteknik från din sida. Skärpning annars går min röst till Miljöpartiet som nydanande känns vitala tillskillnad från din uppsyn.

  Tack för ordet. Bengan

 21. Peppe Arninge

  Lennart Holmlund är känd i Umeå för att vara en buffel; en man vars mungipor konstant försöker eftehärma den gällande trenden i den globala ekonomin. Inslaget är med andra ord inte vinklat, något som Kicki Ahlm också hävdar, utan visar enbart en man som tagit begreppet arrogans och gjort det till sitt eget varumärke. Tragiskt.

 22. Anonym

  Du är en ynklig man, Lennart.

  Om du har någon stolthet kvar i kroppen så bör du åtminstone svara på de kommentarer som lagts till detta inlägg. Och du bör be Jytte Guteland om ursäkt. Klarar du inte det – ja då har du heller ingenting inom politiken att göra. Jag tror att du innerst inne inser att du gjort bort dig totalt, och man kan inte annat än att tycka lite synd om dig som inte har vett att reda ut dina fatala misstag.

 23. Krister

  ”…den började spela då hon just börjat prata”

  Ja ja det var naturligtvis därför du direkt stängde av jingeln på datorn som var framför dig på bordet. Nej vänta nu det var ju exakt det du INTE GJORDE.

  Istället glodde du flinande och triumferande på henne i flera sekunder så att poängen skulle sjunka in ordentligt. Att DU är herre på täppan. Att DU ska stå i centrum. Precis som man gör när en dator råkar krånglar… eller NEJ JUST JA – precis som man gör när man vill sabba för nån annan som håller på att prata.

  Du är en belastning för partiet nu Lennart. Dags att avgå, detta håller inte.

 24. karl-erik karlsson

  Är det inte så, att du har blivit en väldigt stor belstning för det parti du säger dig värna om? Läs och lär av övriga inlägg och lägg politiken på hyllan efter n’sya val.

 25. jonerik.jonsson

  Det är inte TV4 Västerbottens förfaringssätt som är märkligt, det är ditt. Kan du inte bara sluta att bete dig som om du levde i gamla Sovjet. Arrogans och maktfullkomlighet är inga bra egenskaper för en poliker.

 26. Lasse

  Hahaha! Härligt att du bjuder på så mycket humor. Du är umeås svar på David Brent (The Office). Enda skillnaden mellan er två är att du faktiskt existerar. Med dig vid rodret blir kommunpolitik aldrig tråkigt. Keep up the good work, Lelle!

 27. Zed

  Många här verkar ha glömt att inslaget är ett hopklipp av utvalda delar. Det blir därför väldigt svårt att avgöra om Lennart Holmlund lyssnade aktivt eller var allmänt ointresserad. Nu valde man att ha med då han spelade upp jingeln på datorn samt knappade på mobilen, men det framkommer inte av reportaget hur stor del av den totala tiden som detta pågick. Det är därför fel att döma ut Holmlunds agerande eftersom vi inte har tillgång till all information. Att TV kan vinkla något är inget nytt. Synd bara att så få verkar reflektera över detta.

 28. Q A

  Tips till dig Lennart, när nån annan pratar från samma ”scen” som du själv, så fipplar man inte med mobilen etc, man sitter och lyssnar uppmärksamt, avbryter inte. när personen pratat klart DÅ kan du dola på med ditt. Det hör till vanligt ordnat uppträdande.

 29. Karolin

  Vi lyckades få Kicki Ahlm fälld i granskningsnämnden för 2 inslag i Aktuellt pga osaklighetoch för att den som blivit uthängd inte hade fått komma till tals, men de hade plockat in opartiska personer som fick uttala sig.

  Kicki Ahlm är en skam för journalistkåren

 30. Carina

  Hej.

  Det är väldigt känsligt när män avbryter kvinnor… När en kvinna avbryter en man så har hon bara ”skinn på näsan”… mysko.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.