Inga sms lån till barn under 18 år

Partikongressen beslutade om ytterligare riktlinjer för den framtida politiken innan lunchuppehållet. Avsnittet som avhandlades var ”Barnen är framtiden”.

 

Det går inte att räkna upp allt som beslutades om men ett område som Ann Åström från Skellefteå drivit var detta med SMS-lånen. Det handlar om att vi tycker att barn inte ska kunna skuldsättas.

Enligt FN:s barnkonvention är det föräldrarna som har det fulla ansvaret för barnen, även barnens ekonomiska situation. Samtidigt har vi sett att fler och fler unga får problem med betalningsanmärkningar. Vi vill därför inte att sms lån och andra snabba lån ska ges till barn under 18 år. Vi vill inte heller ha ett system där föräldrar för över skulder på sina barn. Vi tror därför att det behövs en lag som omöjliggör att barn skuldsätts, vilket innebär att en vuxen alltid är ansvarig för sina barns skulder.

Ungefär så blev skrivningarna och det är Västerbottensdelegationen med Ann i spetsen som fick igenom skrivningen på kongressen och förtydligade partistyrelsens förslag till skrivning. Ytterligare en härlig framgång för delegationen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.