”Kamp mot brott och brottens orsaker”

Christer (Lindvall) var nyss varit uppe i debatten och pratade under rubriken ”Kamp mot brott och brottens orsaker”. Under debatten fördes bl.a. en diskussion om att polisen måste finnas i hela Sverige, även på ett fullgott sätt även i Norrlands alla delar.

Christers inlägg handlade emellertid inte om detta utan om Handels krav när det gäller kontanthanteringen. I riktlinjerna fick han in en skrivning utifrån de önskemål som Handels har drivit. Argumentationen var att antalet butiksrån har ökat och att det utgör ett hot och ett arbetsmiljöproblem för den personal som arbetar inom handeln. Därför skulle en minskad kontanthantering leda till färre rån och det är således viktigt att ställa krav på verksamheter inom detaljhandeln att ha slutna kontanthanteringssystem. Krav som Christer förde samtal med partistyrelsens föredraganden om och sedan fått in i riktlinjerna. Ett bra fotarbete.
 
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.