Vilka krutgubbar och krutgummor det finns…

Från mobilen

Vilka krutgubbar och krutgummor det finns i detta parti. Anna-Greta Leijon har dragit igång uppropet (S)töttepelarnasom startades idag på kongressen. Flera väl kända s-företrädare ingår.

Anna Greta Leijon lanserade uppropet för pensionärer genom att presentera ett nationellt nätverk bestående av flera kända namn. Hon uppmanade kongressen att sprida uppropet lokalt runt om i Sverige.

I uppropet skrivs bland annat: – Den allmänna bilden av pensionären är en person som gjort sitt. I samällsdebatten förknippas ’äldre’ med vård, omsorg och ökade konstnader. Äldre eftrfrågas inte i politiken eller i samhället i övrigt. Detta måste vi ändra på. – Det ska löna sig att arbeta, men det ska också löna sig att ha arbetat. Därför är skillnaden i beskattning mellan lön och pension oacceptabel. Klyftan mellan pensionärer och löntagare ökar, trot en viss sänkning av skatten för pensionärer.

Fram till 2007 betalade löntagare och pensionärer samma skatt. (S)töttepelarna vill arbeta för:

* Att äldre mötes med respekt och tilltro. Pensionärer har rätt att själva bestämma om sina liv och det ska vara möjligt för dem som vill att arbeta även efter 67 års ålder.

* Att lön och pension ska beskattas lika.

* Att det finns ett varierat utbud av bostäder med god tillgänglighet och service.

I (S)töttepelarnas centrala nätverk ingår: Anna-Greta Leijon, Ingvar Carlsson, Anita Gradin, Göran Johansson, Jan O Karlsson, Maj-Lis Lööw, Thage G Peterson, Ingela Thalén, Leni Björklund, Jan Eliasson, Lena Hjelm-Wallén, Bertil Jonsson, Bengt Lindqvist, Stig Malm och Gertrud Sigurdsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.