Försäkringskassan överklagar domen om diskriminering

Inte förvånande att Försäkringskassan över klagar den fällande domen som de fick för diskriminering av gravida kvinnor som de avslagit sjukpenning för.

Jag har i min blogg tidigare tagit upp att det är regeringen som bär ansvaret för detta om kassan följt de regler och de regleringsbrev som de har fått. Regeringen har ansvaret för lagstiftning och den nuvarande regeringen har gjort många ändringar som gör det besvärligare för sjuka och arbetslösa. Regeringen har haft gott om tid att ändra lagstiftningen om de velat. De kan inte skylla på någon annan.
Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Daniel

    Men snälla herr Holmlund, har du helt missat att det är den nuvarande regeringen som införde lagstiftningen som gjorde det möjligt att döma försäkringskassan för denna diskriminering som skedde under sossarnas regeringsperiod?

    Låt mig förklara sså enkelt så kansske till och med en så indokrinerad sosse som du förstår.

    1. Gravida kvinnor nekas sjukersättning av försäkringskassan under sosseregering.
    2. En diskrimineringslag införs år 2008.
    3. Med hjälp av den nya diskrimineringslagen så fälls försäkringskassan. kvinnorna tilldöms skadestånd.

  2. Mauricio Rojas

    Jisses, detta är verkligen humor. Tar man dessa inläggen om FK för satir så är Holmlund nästan bättre än bloggen Badlands Hyena. Men ska man ta det för vad det är ämnat som, ett allvarligt menat inlägg i debatten, måste man nog börja undra om det inte är dags att kliva av posten som kommunalråd. Her Holmlund har uppenbarligen inte alla indianer i kanoten och verkar sakna förmåga att se samband.

  3. Oscar Peterson

    Men nu förstår jag verkligen inte. Lagen är ju redan ändrad på initiativ av regeringen. Därför har FK blivit åtalade och dömda. Givetvis överklagar dem. Det har de all rätt att göra och ligger i linje med normalt handlande när man blir dömd i enlighet med en nytillkommen lag.

    Jag oroar mig för ditt förnuft. Vad är problemet?

  4. blocko

    Tyvärr verkar det inte krävas mycket för att bli högt uppsatt politiker, slutledningsförmåga är det då inte.

    Du har ju skrivit om detta sosse-ärende flertalet gånger men du Lennart måste vara den enda personen i landet som inte kan lägga ihop 1 plus 1.

    Ett diskrimineringsfall orsakat av korrupt sosse-politik ändras av en borgerlig regering så att ”brottsoffrena” kan få upprättelse.

    Det är väl att dessa kvinnor nu får upprättelse som egentligen gör dig förbannad.
    Orättfärdigt agerande av en socialist-regering som uppdagas och du skyller på den regering som rättat till problemet.. sigh

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.