Alliansens politik gör de rikare rikare och de fattiga fattigare

 

De rika och de fattiga hette en TV serie men som jag inte såg ofta, När skatterna sänks mest för det som har det bäst ställ då öka automatiskt klyftorna i samhället, allt annat är lögn. De som blir rikare kan till och med bli så rika att de inte ens inser att även de behöver till exempel sjukvård och de köper sig dessutom fri med privata försäkringar om man blir sjuk.

Nu när skatterna sänkts så har de inte sänkts lika mycket för pensionärer, sjuka och arbetslösa. Då blir de rika rikare och de fattiga fattigare. Så enkelt är det och det är den politik som regeringen

7 kommentarer

  1. Arbetare

    Allt högern nu gör är avsikligt, ingen slump eller kris.
    Allt efter engelsk och amerikansk modell. Försämra välfärden och samhällsservicen till den grad att alla blir missnöja o kräver nya lösningar. Då har man uppnått målet; privatisera vård(dyrt), omsorg(dyrt), skola(dyrt), sjukföräkring(dyrt), akassa(dyrt) sen sänk skatterna rejält.
    Då finns ingen solidaritet o omfördelning. Bara rikemanssöner har råd till bra skolor och försäkringar. Bara rika har råd med bra omsorg o vård osv.
    Snart är vi där om inte vi väljer en ny regering

  2. Arbetare

    Vad som krävs nu är att kunniga politiker kan beskriva högerns avsikter(reinfelts det sovande folket) så att vi vanliga svenssons inser att deras retorik är lögn och f*ad dikt.
    Realiteten av högerns politik visar si nu, men ännu bara i sin linda.

  3. Jan Nilsson

    Just nu upplever vi en märklig situation i Sverige. Hjulen snurrar hyfsat trots att industrin fått enorma slag av den värsta krisen sedan 30-talet. Beror det på att ett fåtal rika har fått det bättre? Knappast, utan på att skatterna för låg- och mellaninkomsttagare sänkts procentuellt mest i landet med världens högsta skatter. De flesta i de grupperna har fått nästan en extra månadslön årligen. Det är bl.a. dessa pengar som håller uppe ekonomin.
    Oppositionen ska kritisera, men inte fara med osanning.

  4. Arbetare

    Osanning= ”skatterna för låg- och mellaninkomsttagare sänkts procentuellt mest i landet ”
    Skatten enl ovan har sänkts med ca 1000 kr, sk avgifter har höjts med ca 750 kr( akassa,trafikförsäkr, energiavg, fastighetsskatt)
    Med % menar du att Fattigare Är Fler, som får ett par hundra mer. Rika tar emot tusentals kr mer per capita.
    Svårt?
    Det blir svårt här att mörka, ljuga el tala om osanning, när sanningen redan är bevisad. Socialbidragen har i år ökat med 30% i landet. Det är en skam i ett civiliserat land!
    Den som försvarar denna politik hycklar eller följer högerns avsiktliga agenda.

  5. Isak

    Bäste Herr Nilsson, om vi nu har den värsta krisen sedan
    30-talet. Hur kan då regeringen låna upp alla dessa miljarder och dela ut mest till dom som redan hade mest.
    Sen en bra fråga hur många jobb har dessa miljarder ska-
    pat i Sverige? Att påstå något är att fara fram mot sitt
    bättre vetande och med osanning.

  6. Arbetare

    Herr nilsson( ha, apropå en fattigdomsmotståndare AstridL)Källa tv4;”Samtidigt visar siffror som Statistiska centralbyrån, SCB, tagit fram för TV4Nyheterna att de grupper i samhället som hade de högst inkomsterna valåret 2006 är VINNARE på den förda politiken. Men de som har svårt att klara sig blir allt fler”

  7. Hårt arbetande

    Vi som arbetar betalar alldeles för mycket i skatt. Varför kan vi i Sverige inte klara samhällsapparaten med lägre skattenivå. Resten av Europa gör ju det, med bra välfärd. Jo, därför att i Sverige måste politikerna smörja den bidragskrävande massan, vilken utgör en sådan stor grupp att ett misslyckande här innebär valförlust. Generationer av socialism har fördärvat landet och skapat denna massa, skapat sina egna väljare, en slags sociala pundare. Beroende av bidrag för att kunna göra, köpa och ha samma saker som grannen. Det är dags att vakna, höja näven. Vi tolererar inget mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.