Nya skattesänkningar och återigen med lånade pengar

Hittills under mandatperioden har den borgerliga regeringen sänkt skatterna med närmare 100 miljarder kronor, netto. Skattesänkningar som regeringen nu måste låna till för att betala.

 

Trots det vill de borgerliga regeringspartierna fortsätta att sänka skatterna. Även denna gång med lånade pengar. Ett stort antal nya skattesänkningar har redan presenterats. Detta trots att finansdepartementet har bedömt att Sverige under den närmsta treårsperioden kommer att ha underskott. Totalt vill de borgerliga partierna sänka skatten med lånade pengar med över 80 miljarder kronor ytterligare.

 

Etiketter: , ,

11 kommentarer

  1. Edward Riedl

    Berätta hur mycket av dessa skattesänkningar som ni accepterat genom er egen skuggbudget i riksdagen? Berätta också hur mycket ni socialdemokrater då vill låna till skattesänkningar…

  2. Hårt arbetande

    Hur mycket har ni tänkt höja skatten och hur mycket hade ni tänkt låna? Har du siffror på det? Om inte är du en hycklare, som bara redovisar annat i populistiskt syfte. Nu skiljer det mindre mellan blocken enl. opinionsundersökningarna. Vid valet kommer det nya arbetarpartiet Moderaterna vara vinnare och bidragspartiet sossarna vara förlorare. Alla som vill jobba och bli friska är vinnare med alliansens politik.

  3. Arvid

    Några frågor till ”Hårt arbetande”:

    Varför skall jag som idag tar ut ”förskjuten lön” betala mer i skatt än du på samma månadsbelopp?

    Varför skall vi skrota det solidariska samhället?

    Varför skall du om du blir sjuk eller arbetslös inte få skälig ersättning?

    Det här är några frågor som du skall ställa dig innan valet och gärna svara mig, jag som arbetat i mer än 40 år och sällan mindre än 60 timmar i veckan!

  4. hårt arbetande

    Hej Arvid!

    Jag tycker du skall ha en eloge för din generösa insats för Sverige. Du kommer inte att få mindre skatt med sossarna vid makten och dagens låga pensioner beror på det nya pensionssystemet. In=ut. Däremot så kommer en lång blå era vid makten att gynna ekonomin och jobben, vilket gynnar din och framförallt min (många år kvar) pension. Jag är för en platt skatt. Lika för alla. Alltså tycker jag det är fel att du har högre, men antar att den redan var fastställd och du kanske var nöjd med den om du röstade på sossarna senast. Anledningen till skillnaden är väl att få fart på jobbandet.

  5. Hårt arbetande

    Arvid! Tänk om du haft mera att säga till om vad som händer med lönen under din yrkeskarriär.

    Lägre skatt 20% istället för 30-35%
    Sociala avgifter 10% av lön till dig och bara 22% till staten.

    Det hade genererat miljoner till dig att förvalta valfritt till din pension istället för att staten tog det och delat ut en bråkdel till dig idag.

    Vad är solidarisk? Solid & Arisk, hmm nä, är man solidarisk om man tycker att alla skall ha så de klarar sig? Hur många m2 att bo på, äta för, ringa för, köpa kläder för behöver man? Vad får man idag? Hur mycket behöver man? Det är viktiga frågor.

  6. hårt arbetande

    Jag tycker att om man är handikappad, född så, varit med om en bilolycka, elakt cancersjuk el. liknande (ta dessa som exempel), då skall man ha 120% av lönen eller en bra ersättning om man inte har någon lön. Dessa personer har ett helvete, men (exempel igen) domningar, huvudvärk, smärta som strålar hit & dit m m de kan flytta hem till mamma om de inte klarar sig. Sen finns det många som inte vill jobba, speciellt när ersättningen för att inte jobba var så hög. Tänk om du gillar att t ex fiska (värdera 40 timmars fiske/vecka) 80% av lön + fritt fiske är ju bättre än att jobba isåfall.

  7. Arvid

    Hej ”Hårt arbetande” jag förstår av det du skriver att vi har olika uppfattning i en del frågor, kan det ha att göra med vår åldersskillnad?

    Jag vet att jag får lägre skatt med en röd/grön regering men att min pension inte höjs och detta beroende på en bred politisk uppgörelse.

    Jag tror inte som du – att ett samhälle styrt av högerpartier gynnar varken ekonomi eller jobben – se på USA – vad jag däremot vet är att ett samhälle styrt av högern ger ett ”kallt och brutalt” samhälle.

    I ett ”blått” samhälle under min yrkeskarriär skulle jag fått betala för mina barns skolgång, deras (och min) sjukvård, den fria tandvården med mera.

    Naturligtvis kunde jag ha tagit en försäkring för sjukvården, betalt våra skolavgifter och skolskjutsar, men med den kostnaden skulle jag inte fått mer att disponera själv av min inkomst – se på USA igen.

    Solidaritet det är för mig omtanken om min medmänniska – ingen skall ställas på ”bar backe” utan kunna leva i Sverige under ”drägliga” förhållanden.

    När det gäller sjuka och handikappade så verkar det på dina kommentarer att du har dålig erfarenhet av människor i din närhet som utnyttjat sjukförsäkringen – men misstro inte alla människor för det – misstro dem som gjort det?

    Dom som utnyttjar sjukförsäkringen tycker jag är för dj…liga och när det händer så skall dessa människor anmälas för försäkringsbedrägeri!

    Att som högern besinningslöst utförsäkra människor efter antal dagar är kallt beräknande – det ”kalla samhälle” jag skrev om tidigare, ett samhälle där egoismen frodas.

    Jag hoppas att jag kunnat ge dig min syn på hur ett ”varmare samhälle”(ett röd/grönt) kan vara.

    Arvid, pensionär.

  8. hårt arbetande

    Hej Arvid el. Lennart! För så mycket text som du får in i dina kommentarer går inte för gemene man.

    I min direkta närhet finns inget fusk, men inte långt utanför. Bekantas bekanta, släkta med släkta och det är inte bara jämrandet utan även vid deklerationsdags. Det har garanterat du med, din granne, ja alla vet någon som inte gör rätt för sig. Solidaritet kanske blir att inte bry sig om sånt. I mitt lilla räkneexempel ingick fri skolgång, som aldrig varit på tal om att tas bort av denna regering. Däremot så är jag för hårdare tag och kan du säga mig vart svälter människor i Sverige idag?

  9. Arvid

    Hej igen ”hårt arbetande”, jag är Arvid och inte Lennart, men det som kanske skiljer oss åt är att jag gått en kurs i datorns användande på PRO!

    Om det skulle finnas någon som fuskar i min närhet så anmäler jag den personen för det fusk som jag upptäckt, även om det släkt till släkten – solidaritet är inte att blunda för fusk, utan se till de som har det sämre än du själv.

    Ditt räkneexempel måste ifrågasättas när du säger att fri skolgång skulle ha ingått i räkneexemplet, var har du då ”prutat” på – åldringsvård – sociala – infrastruktur – pengarna räcker inte till allt!

    Massor med ”fattigpensionärer”, ensamstående föräldrar har inte inkomster som räcker hela månaden – socialbidragen har ökat med över 50 % under alliansregerings tid till människor som inte har till ”mat för dagen” – barnfattigdomen har aldrig varit större än nu!

    Jag tror du vet bättre än det du skriver.

  10. Hårt arbetande

    Jag är medlem i för. Sunt förnuft. Sverige har högst skattetryck med 63 öre för varje krona, men inte bäst samhällsservice för det. Man kan jämföra med andra länder, men i mitt eget lilla räkneexempel, där mer pengar stannar hos individen för konsumtion & prospektering, vilket ger mer företagsamhet->jobb->mer skatt till staten. Det är den största biten. Sen tycker jag vi friska människor (sjuka ibland och lite-många) borde klara oss på lite mindre (mer för riktigt sjuka-inte så många). Det är för mycket politiker till antalet i hela kedjan från kommun till myndigheter & riksdag. EFFEKTIVITET

  11. Orvar

    Till ”hårt arbetande” du säger dig vara medlem i föreningen ”sunt förnuft” varför använder du då inte sunt förnuft när du resonerar?

    Din förening är kanske ”hang arounds” till någon annan förening?

    Det är tråkigt att läsa det du står för, Arvid han verkar ha förstått vad det handlar om, med ålderns rätt – du kanske också med större livserfarenhet börjar förstå – vilket jag hoppas på, förhoppningvis innan valet i höst!

    Ditt exempel att vi skulle betala 63 öre/krona i skatt är inte sant om man nu inte även räknar olika konsumtionskatter, men dom är till största delen självförvållade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.