Snömos och kvinnofälla

Friidrottshallen på Dragonens Idrotts- och mässscenter
Den är stängd på grund av att taket var på väg att packa ihop av för mycket snöbelastning. Första gången sedan händelsen med Hagahallen 1988. Lite besviken är jag därför att det har kunnat hända men vi får med spänning ta reda på om det har med konstruktionen att göra. När kommunen övertog anläggningarna från Nolia genomfördes stora genomgångar av lokalerna, både gällande skötsel, konstruktioner samt att mycket stora pengar satsades. Men oavsett ska ju taken skottas om det kommer mycket snö och man befarar att det kan finnas risker.

Kvalificerat skitsnack
Det är sällan man inom politiken får se så stora dumheter som vänsterns Erik Danielsson hade i gårdagens VK och dagens VF. Vi får inga pengar av Balticgruppen för att vi bygger några vägar och ringleder. Vi bygger vägar för att de behövs i en växande kommun och det här bekräftar att V inte vill att Umeå ska fortsätta att växa. Danielsson har en märklig uppfattning, trots att han jobbar i en statlig verksamhet, och jag delar inte hans synsätt på hur ett samhälle ska växa. Hade jag den uppfattningen skulle jag flytta till en annan mindre stad.
 
Kvinnofälla
Regeringens förändringar i sjukförsäkringen slår speciellt hårt för kvinnor, det visar sig nu i statistiken. Av de som utförsäkrades ur sjukförsäkringen vid årsskiftet och skrevs in i arbetsförmedlingens introduktionsprogram var två tredjedelar kvinnor; 8500 kvinnor och 4300 män. Hur går det nu kommer att gå för dessa kvinnor får vi väl se men redan tidigare har vi tidigare hört talas om många tragiska fall.
 
Främlingsfientlighet
Såg sista avsnittet av den franska dokumentären igår, Världens undergång. Den visade 2:a världskriget ur alla synvinklar och från början till slutet när atombomben föll över Japan. Det var ett bra material som visade på allt helvete ett krig ställer till med och hur dåraktiga ledare höll på att förstöra en hel värd.
 
Hitler och nazismens framväxt måste man ha i minnet och där grogrunden till att han kom till makten var sprungen ur hög inflation, misskött ekonomi och därmed missnöje. Det ledde till att ett mycket extremt högerparti kom till makten och i partiet fanns en främlingsfientlighet som inte världen skådat tidigare. Hela folkgrupper förintades: judar, romer men även andra grupper som oppositionella och homosexuella.
 
Historien har lärt oss att vi måste ta främlingsfientliga krafter på allvar. I Sverige har vi sverigedemokraterna som kommit in i många församlingar och kandiderar till riksdagen. Det finns mycken främlingsfientlighet i Sverigedemokraterna som kan ha vissa likheter med det fanns i nazityskland.
 
Ett land eller en kommun med ett utbrett hat och förakt mot andra människor skapar inte trygga samhällen. Det är viktigt att bete sig mot andra människor som man vill att andra ska bete sig mot en själv.
Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. analys

    Lennart holmlund liksom andra som har makten här i landet har upptäckt att det finns oönskade åsikter, men att dessa varken är ”nazistiska” eller ”rasistiska”. Därför kallar man ofta istället kritikerna för ”främlingsfientliga”. Kritikerna är alla de svenskar som inte tycker om den invandringspolitik som Sverige fört de senaste decennierna. Genom att använda ett eller flera av de tre orden: ”Nazism, rasism och främlingsfientlighet”. Vill han få folk att tro att alla som kritiserar invandringspolitiken nästan är nazister, och nazist är det ju ingen som vill vara.

  2. faktum

    Det är intressant att notera att Lennart Holmlund inte ens med ord nämner om hur Socialdemokraterna och våra andra riksdagspartier förhöll sig till den nazistiska plågan före och under åren för andra världskriget.

  3. Erik Danielsson

    Om Holmlund saknar argument i sak borde han rådfråga bättre vetande. Statens institut för kommunikationsanalys t. ex. sågar kringfarleder som lösning på trafik- & miljö-problem idag. Att som LH kalla vägpaketet ett ”miljö-projekt” i syfte att rättfärdiga användningen av våra kommunala pengar till att bygga fast oss i ökat bil- och oljeberoende är både bedrägligt & orättvist. De flesta Umebor har inte bil. Vägpaketet påminner oss om när de på 60-talet lät bygga högre skorstenar så att nedsmutsande fabriker kunde späda ut sin luftförorening. Umeå behöver en mer framåtsyftande planering än LH:s.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.