Är alliansmålet att på sikt skrota sjukförsäkringen?

I Västerås och Örebro jobbar högeralliansen för att de anställa ska ha en privat sjukförsäkring som de får gå med i och betala via bruttolöneavdrag, om de vill. Man har sett att de anställda inte klarar sig med den ersättning och de ersättningsnivåer som är.

 

Men detta visar egentligen på att alliansen på sikt vill privatisera sjukförsäkringen och att man är på väg bort från den generella välfärdspolitiken tillförmån för privata lösningar. Att man därtill arbetar för att ordna gräddfiler i sjukvården för de anställda, främst chefer, gör inte saken bättre. Även det ett tecken på att man vill styra om Sverige från en välfärd för alla där det är behoven som styr till något helt annat.  

 

 

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. leif

    är lite förvånad över att ni inte går hårdare åt alliansen än ni gör. Dagligen kommer det fram saker där dom gjort fel. Igår skrev det om dom utförsäkrade som får mindre pengar än dom blev lovade. Varför görs det inte en större grej av detta, alliansen trampar på dom svaga, det måste vara det starkaste budskapet från eran sida. Vem kan rösta på alliansen då?

  2. Lennart Holmlund

    Vi försöker så gott vi kan Leif men vi tycker media är alltför allianstrogen och det känns som om de går i ägarens ledband

  3. Pelle

    Roligt Lennart att du förstått att man kan och skall svara på kommentarer på sin blogg – fortsätt med det, det är det sociala medier är till för!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.