En statsminister som tycker att folket sover som vill ha välfärd

 

Reinfeldt sa 1993 att välfärdssten är en sjukdom, nu avskaffar han den
Moderaterna driver samma gamla högerpolitik där välfärdsstaten ska nedmonteras och det ska vara grundtrygghet och eget ansvar. De har däremot ändrat retorik och hörs gilla både fack och välfärdsstat men så är det inte om man ser till den politik man genomför.
Bokslut med Reinfeldt har pekat på massor med sådana exempel och det finns ett stycke som jag tagit detta ur dock inte ordagrant och som talar om vilken grundsyn vår statsminister har på ett välfärdsamhälle och den ligger kvar men argumenten är annorlunda. Jag tycker än en gång att det är märkligt att han och alliansen fått stå och föra ut sitt budskap ogranskat i de flesta medierna.
Reinfeldt skrev boken ” Det sovande folket”. Där beskrivs välfärdsstaten som en sjukdom som gjorde svenska folket passiviserat. Effekterna var ” fullt jämförbara med pest smittkoppor och aids”. Han sa att den svenska modellen hade gjort svenska folket ”mentalt handikappade” och beroende av politiker. Reinfeldts modell var en total omsvängning av politiken och pläderade öppet för en totalt avskaffande av den svenska modellen.
Agendan innehöll nedmonterad offentlig sektor, avskaffad arbetsrätt, privatiseringar och enorma skattesänkningar. Visserligen skulle ingen svälta men annars ska inga standardkrav skattefinansieras”.
Det gick dåligt i några val för borgligheten men inför den här perioden kom man tillbaka med en helt annan retorik men egentligen med samma innehåll i politiken.
Välfärdsstaten håller på att raseras, skattesänkningar gör att pengarna inte räcker till och det blir avgiftshöjningar i a-kassa och försämringar i systemen och privata lösningar som täcker upp vid sjukdom och arbetslöshet, det har bli dyrt att vara med i facket och a-kassan och skalan kan göra s hur lång som helst.
Den politik som förs raserar välfärden i Sverige, men den går att återupprätta med en ny regering
Det är samma gamla höger i ny skepnad
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.