Varför olika skatter på inkomster ?

 I går presenterade högerregeringen skattesänkningar för pensionärerna. Lokala förträdare jublar. Jag tycker fortfarande att det är märkligt att man har olika skatt på lön och pension. Pension är en uppskjuten lön som arbetats ihop och sparats ihop och förvaltats under det yrkesverksamma livet. När man blir äldre diskrimineras man genom att skatten är olika. Jag tycker det är kränkande. Nu skulle jag vilja se om man fortsätter att låna till skattesänkningar.

5 kommentarer

 1. Heidi Piisinen

  haha jag känner ingen pensionär som sagt att nej för fan jag vill inte ha sänkt skatt, det är kränkande. Men när du går i pension kan du ju skänka din sänkning till någon annan om du inte vill ha den 🙂 Det kan ju alla som känner sig kränkta göra, ge till bättre behövande. Då lönar sig det ju för alla 🙂

 2. Lena Strömberg

  Heidi! Du känner visst en pensionär som säger precis så som du beskriver och vi ärmånga (kanske inte alla säger för fan).
  Om du läser mina bloggar kan du se att jag återkommer med detta tema. Inget fel att betala skatt, det upprörarande är att pensionärer betalar betydligt mer skatt på sin uppskjutna lön än den som har vanlig lön. Det är orättfärdigt!

 3. Henrik

  Nu far du väl ändå med osanning. Pensionen finansieras till största del av dagens skattebetalare. Det är endast PPM- pengarna som skulle kunna benämnas som uppskjuten lön. I övrigt undrar jag om du i rubrikens anda förordar platt skatt i allmänhet?

 4. Heidi Piisinen

  Men jag menar ju det Lena 🙂 Varför ska pensionärer betala mer…. och den skatten har inte sänkts på evigheter förrän nu, och förhoppningsvis sänks den mer 🙂

 5. hårt arbetande

  Den förra regeringen hade med säkerhet haft högre skatt för alla gentemot idag (om de haft makten). Är det bättre?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.