Detaljplan & val av rubriker

Detaljplanen för Plåtslagaren togs igår på fullmäktige och jag är helt övertygad om att det kommer att bli bra. Inte helt oväntat så gick Folkpartiet emot förslaget och orsaken kan man fundera över. Möjligen beror det på vissa kopplingar. Men den utemiljö som finns idag med carporttaken är ingen höjdare. Gatumiljön efter Brogatan blir bra och med ett hus som är ungefär lika högt som det gula hus som redan idag finns längs Brogatan.

När det gäller de hus som är byggda i kvarteret så är alla nybyggnationer gjorda på 50-talet och framåt. Möjligen att huset efter Kungsgatan är ett hus som kompletterats. Men det gula hus som samerna har haft sin verksamhet i är ett hus som sägs ha flyttats dit från Holmsund. Det trähus som ligger på kvarteret mitt emot är också ditflyttat och den del av kvarteret som nu ska byggas (och där carportarna tas bort) har tidigare innehålligt en gammal ladugård där Johan Jonssons hade sitt rörlager och verkstad.
 
Val av rubriksättning
Ibland kan man fundera över hur rubriksättningen i tidningarna går till. Ett exempel som inte var så länge sen var i VF där det för några dagar sedan gick att läsa att Öberg saknar 8 månadslöner. Men man behövde inte läsa många rader för att inse att det var pensionsavsättningarna på lönen som inte hade betalats in. Ett exempel av otaliga lite småknepiga rubriksättningar i tidningarna.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.