Reinfelt, Maud med flera väljer skattesänkningar före välfärd, gnäll inte sedan

 

 

Ekonomin i kommunerna.

Mina farhågor om den kommunala ekonomin besannades då vi fick rapporter att SCB räknat fel på våra förutsättningar och vilka skatteunderlag vi har.
Min tveksamhet och jag har nog tjatat mycket på våra tjänstemän och ifrågasatt siffror då vi i kommunerna är beroende av antalet arbetade timmar och arbetslösheten är hög och företagen har gott om utrymme i sin organisation och anställer inte.
 
Regeringen har ju totalt misslyckats när det gäller jobbpolitiken Och värst är det för ungdomarna våra. Det är folk i jobb som ger mera pengar till kommunerna och inte den konsumtion som blir av sänkta skatter
 
Jag är ganska säker på att det blir ännu tuffare nästa år om inte staten ökar pengatilldelningen till kommunerna med ökade anslag inte minst för ökade socialbidrag.
 
Jag är dessutom ganska säker på att vi kan ha mindre pengar att röra oss med än vad vi har i våra planer och i dem har vi inte räknat in några volymökningar alls och har lite pengar avsatta till löner. Nu har de första avtalen landat på industrins sida som ger 3,2 % på 22 månader eller drygt 1,6 % per år.
Och löneavtalen ger skatteintäkter och vi får se om inte den tidigare planen hade högre utfall och i så fall minskar skatteintäkterna av den orsaken. Den typen av prognoser går vi alltid på regeringens.
 
Nu väntar vi snart på kommunala avtal och även där har vi inte räknat med stora höjningar liksom att kostnaderna i övrigt är på rimliga nivåökningar.
Gnäll inte sen om det blir mindre pengar till skolan,äldreomsorgen, vägar, polis eller annat som betalas via skatt, för Reinfeldt väljer skattesänkningar  före välfärd
Etiketter: , ,

8 kommentarer

 1. sara nilsson

  Hur mycket kommer socialdemokraterna att höja
  skatterna om dom vinner i höst.
  Det ryktas att vi kommer att få tusentals kronor mindre
  i handen om vänstern vinner.

  Från en orolig mor

 2. Hervoris

  En orolig mor; fråga dig hur många lärare, resp förskolepersonal, resp barnskötare, resp skolsköterskor, resp kuratorer försvinner hela denna period som alliansen verkar. Eller vårare i äldreomsorg, sjukvård, hemtjänst. Etc.
  Behöver orolig mor ingen av dessa tjänster av samhället?
  Som betalas av alla gemensamt?
  Behöver inte dina barn skola o skolmat?
  Eller vill du betala allt själv?

 3. Bra svar på frågan pervokris

  Jag kan säga dig Sara, för att finansiera 80% a-kassa istället för 60% mm krävs snarare att man måste betala tusentals kronor extra i skatt. Lägg därtill en minskad jobbtillväxt och du har lika låg total skatteintäkt för samhället. Bakåtvridet helt enkelt. Alla som jobbar förlorar direkt och allihopa på sikt.

 4. Pär Andersson

  Varför inte sänka a-kassan ett snäpp till eller ta bort den helt? Det borde väl få även den lataste att pallra sig ur TV-soffan och leta efter en jobbcoach. Problemet är bara att det kanske visar sig att arbetstvånget inte skänker den efterlängtade frihet som Arbetslinjen utlovar…

 5. Jörgen

  Till ”orolig mor”. Det stämmer att du kommer att få ca. 15 ooo kr mindrea att röra dig med om vänsterpartierna får makten. Skatten kommer att höjas med 70 miljarder. Så det blir inga julklappar till barnen till jul…

 6. Hervoris

  ”Hervoris säger:
  Jadu..conny, Höga skatter behövs i kombination med planekonomi.”
  Ännu en stackare på högerkanten som förlorat sin identitet, o använder andras, synd om dig!

  Skatter kommer nog att höjas, men inte för låg-mellaninkomsttagare. Jörgen bör uppdatera sig istf att sprida lögner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.