Plånbokshögern gör som vanligt ger till de som har det bäst, i stället för till välfärdsproducenterna

 

Moderater ger mindre pengar till kommunerna än (S)
Man slutar aldrig att förvånas över moderaternas argumentation. Gång på gång har Edvard Riedl ett antal gånger talat om hur mycket mer pengar regeringen tillfört kommunerna när jag kritiserat regeringens politik för kommunerna.
 
Han brukar säga hur mycket mer som tillförts sedan den socialdemokratiska regeringen satt. Tänk på att det är många år och att det skett kostnadsökningar.
Den här regeringen har förutom att de gett för lite pengar till kommunerna även försämrat för de sämst ställda som gjort att socialbidragen ökat och därmed kommunernas kostnader.
Den socialdemokratiska gruppen i riksdagen har vid varje budget sedan vi fick en högerregering tillfört mera pengar till kommunerna i sina budgetförslag än vad regeringen gjort. Har du inte läst eller hört detta Edvard Riedl
 
Det är bara att du tittar i riksdagens protokoll så ser du och alla andra att vi socialdemokrater vill värna välfärden i kommunerna och ha därför alltid satsat mer på kommunerna än högerregeringen som har sänkt skatterna så mycket för de som har det bäst att de inte har haft pengar till kommunerna.
När högerregeringen snart lagt sin budget är jag helt säker på att mitt parti ser till att kommunerna får mer pengar och så blir det när vi byter regering.
För oss går välfärden för alla före skattesänkningar för de som ändå har de största plånböckerna
Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. maggie

    Jag håller med dig Lennart. Tycker mest att alliansen verkar som en hop strutsar som stoppar huvudet i sanden och inte vill se bara tror…..klassamhället har sannerligen fått fart sen regeringsskiftet och vi som verkar fackligt ser effekterna av både försämrad sjukförsäkring och a-kassa…..men det är väl oxå bidrag!!!!

  2. Aldrig mer vänsterstyre!

    Kommunerna har fått tillräckligt med pengar! Ni på vänstersidan kör med propaganda som inte stämmer! Alliansen har lyssnat på kommunernas behov och fakta kvarstår: kommunerna klarar sig!

    Ju fler som jobbar ju fler bidrar med skatt till stat och kommun. Ni vänsterfolk tänker höja arbetande låginkomsttagares skatter, eller hur? Hur ökar man då incitamentet att gå från bidrag till arbete? Ingenting! Ni vänsterfolk vill suga ur låginkomsttagaren på skatter för att minska individens eget handlingsutrymme! Men vi är många inför detta viktiga val i höst som gör allt i vår makt för alliansseger!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.