Björklöven AB i graven ,Är alternativet att föreningarna Björklöven och Teg slås ihop till en ny

 

Björklöven gick i konkurs och inte helt oväntat måste man säga. Den rekonstruktionsplan som man först hade höll inte enligt tingsrätten och tiden blev nog för knapp.
Det har varit mycket spekulationer om hur det skulle gå och ska man tro media finns ett stort hjärta för Björklöven och många är beredda att satsa för framtiden men ingen har varit beredd att ösa ur båten.
Med den inställningen var det ju dömt på förhand för en satsning på framtiden behöver ju aldrig bli aktuell när ingen vill ösa ut båten, så det var svårt i alla fall för mig vad dessa signaler var värda.
Hur ishockeyn ska utvecklas i Norrland är en viktig fråga men det blir väl som allt annat att det ska söderut. Man måste också fråga sig hur hockeyförbundet tänker då det gäller att ge bidrag till föreningar för de TV intäkter man får där allt går till Elitserien.
På sikt kommer därför hockeyn överlag att gå överstyr för det finns ju inga föreningar som vill och kan producera tallanger och de har ingenstans att spela på sin väg i karriären. Att köpa färdiga spelare som spelar för sitt uppehälle kommer inte att hålla.
Nu får vi väl hoppas att föreningen Björklöven överlever och kan ta sig uppåt i systemet så fort som möjligt, bara nu de yngre spelarna finns kvar så att det finns något att bygga på, liksom att den ishockey som är kopplad till Umeås skolor kan fortsätta.
Jag har sagt även i rekonstruktion att det gäller att tänka nytt och se hur organisationen ska se ut och hur stabil den ska vara . Hittas inte en ny stabil organisation kommer inte Umeå att finnas på Ishockeykartan.
Ett annat alternativ kan vara att nu slå ihop Björklöven och Teg. Även om inte ishockeyn var den som ensam skulle rymmas i en ny evenemangsarena så kommer det att bli svårare att se hur detta hyresbortfall ska kompenseras av andra arrangemang och det troliga är att en arena tyvärr skjuts på framtiden

7 kommentarer

  1. Leif

    Det ni politiker måste fundera på är varför inget lag klarar av ekonomin i Umeå så fort det börjar kosta lite pengar. UFC, BJörklöven, Basketlaget, Dalen, UIK. Ja listan kan göras lång. Är det något ni politiker kan göra åt saken.

  2. pw

    Men holmlund hockey i norr ligger väl ganska bra till
    Luleå/skellefteå/modo/Timrå/Brynäs är ju nästan halav elitserien……. Men du HAR JU FIXAT 2014 Så att alla ska få kulturvett

  3. Björn

    Varför skulle Tegs SK, grundat 1898, som spelade den första inhemska ishockeymatchen i distriktet redan på 40-talet(mot Hörnefors) vilja delta i ett återuppbyggande av poplaget från år 1970, Björklöven?

  4. Love

    Du har helt rätt juniorerna har inte fått plats under de senaste säsongerna (finns pengarna köper man färdiga spelare)och det har en okunnig styrelse kunnat se utan att synbarligen agerat. Dessa juniorer är därför redan svikna av föreningen samtidigt som de inte nu ser någon möjlighet till utveckling genom att spela i typ div 3 (alt. 2). Så hur komma tillrätta med detta problem när de unga lovande spelarna kommer att behövas inför framtiden ?

  5. Lennart Holmlund

    Till Leif vill jag säga att för det första har vi jättemånga föreningar som ligger högt i seriesystemen. Innebandyn har ju många elitlag.
    Sedan finns det för få lokala företag med huvudkontor i Umeå, det tror jag har större betydelse än man tror, volvo, Ge, Komatsu, numera Ålö har ägarkretsar långt utanför stan och besluten tas inte här om sponsring, offentlig sektor är också förhållandevis stor, men regionssjukhus, universteten med flera och de sponsrar ju inte

  6. TC

    I Skellefteå används det kommunala Skellefteå Kraft till att använda skattebetalarnas pengar för att sponsra hockey. Umeå Energi skulle kunna placera många turbiner på Umeälvens botten för att producera el o kunna bli Umeås motsvarighet till Skellefteås Skellefteå Kraft. Umeå måste även få ett bättre företagsklimat o Holmlund bli bättre på att locka hit forskningsintensiva internationella företag hitlockade av tillgången på utbildade civilingenjörer o naturvetare. Uminova måste få nya stora lokaler i skogen mellan universitetet o Nydalahöjd. Innebandyn kan ersätta hockeyn i evenemangsarenan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.