Höjda elpriser

 

Lagar höjer elpriset
 
Tolv miljarder kostade den satsning som gjordes förra året på nya elmätare. Det här är konsumenterna som får betala och en del i att nätavgifterna tvingats höjas. De kom till för att man skulle spara el men satsningen har visat sig vara näst intill effektlös.
 
Forskare på Lunds universitet visar att många i stället ökade sin konsumtion.
Jag är ju intresserad av energifrågor och nu kan jag säga att mina farhågor besannades. Jag förstår inte hur man kunde tro och det finns de som tror att även timtaxa skulle minska elförbrukningen. Hushållen behöver strömmen för värme, maten ska lagas och lyses tändas då det blir mörkt och då kommer elen att användas, det var inte överraskande

En kommentar

  1. Johan Karlsson

    Vad kostade då den manuella avläsningen av de gamla mätarna? Även detta betalades ju i slutändan av konsumenterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.