Arbetslösheten ökar med regeringen Reinfeldt, ger mindre skatter till kommunerna

 Högerrregeringen har en svar arbetsmarknads och sysselsättningspolitik det visar SCB. I april var nästan 10 % av den arbetskraften arbetslös eller närmare sagt 9,8% vilket är att 483 000 är utan egen försörjning och är i behov av en arbetslöshetskassa som är alldeles för låg eller försörjningsstöd

 
Arbetslösheten har på ett år öka från 8,3 % till 9,8 %. Inte förvånande då regeringen inte gjort mycket för att folk ska komma bort från det utanförskap som arbetslöshet är.
 
Det har blivit fler arbetslösa totalt och som andel av arbetskraften. Det är en svag sysselsättningstrend och den slår hårdare mot kvinnor än mot männen för hos dem har sysselsättningen ökat.
 
Regeringen har inte satsat på att få ner arbetslösheten och allra sämst är det för de unga. Nu vill regeringen att de ska ha lägre löner och det skulle vara märkligt om det blir en statlig lönepolitik och att inte arbetsmarknadens parter avgör lönebildningen i förhandlingar

5 kommentarer

  1. Helena

    Varför lägger du inte de 750 000 kr du avskrev från Björklöven idag på arbetslöshet och skolan istället.. Hade varit mycket bättre. Kommunen har ställt upp alldeles för mycket på detta lag som inte kan sköta sin ekonomi. De borde inte ens ha ansvarsfrihet. Lägg ner er sponsring elitlagen och låt de fixa pengar på egen hand. Lägg era pengar på det som är viktigt istället.

  2. Micke

    Har du totalt missat att vi haft finanskris i världen??

    Man kan väl knappas beskylla regeringen för denna?

    Jag är djupt tacksam för att landet styrs av en regering som har en stabil finanspolitik som tål en ordentlig lågkonjunktur utan att statskassan ruineras

    Att öka bidragen är knappast lösningen på arbetslöshetsfrågan. Det är så fruktansvärt dyrt att anställa personer i Sverige p.g.a. skatter och arbetsgivaravgifter = skatter. När man sedan väl anställer någon så gör LAS det i praktiken omöjligt att korrigera en felrekrytering. Undrar varför företagen drar sig för att anställa??

  3. Andreas Georgsson

    Micke, finanskris har det varit.

    Regeringen har satsat fler miljarder på skattesänkningar för de rikase, före att satsa på att bibehålla jobben för dem som har jobb inom stat, kommun och landsting.

    Regeringen införde ju bidrag för att anlita städpersonal i hemmet är inte det bidrag för arbete?

    De lovade att förbättra för småföretagen, inget har hänt.

    Regeringen har sålt ut statliga bolag för mångmiljarder som gått till mer skattesänkningar för de rikaste.

    Det var S som amorterat och fixat ekonomin, 2006 +70 miljarder

    2009 ökande lån -70 miljarder.

    Stabil finaspolitik???

  4. Andreas Johansson

    Andreas: vilket trams! ”Inget har gjorts för att förbättra för småföretagarna”. Vad sägs om uppskjuten momsinbetalning, lägre sociala avgifter, halverade sociala avgifter för unga, halverat aktiekapitalkrav, slopande av förmögenhetsskatt, avskaffande av all Lex-Uggla-problematik, sänkt bolagsskatt och förbättrade 3:12-regler?

  5. Per Hansson

    …och hur har den socialdemokratiska ”regeringen” i Umeå lyckats med sin arbetsmarknadspolitik? Sticker Umeå ut bland borgerliga kommuner månne? Knappast troligt!

    Tänk om Holmlund kunde sopa rent framför egen dörr innan han spyr galla över vår dugliga regering? Men det sker inte. Det går inte lära gamla hundar sitta.

    Nej, enda chansen till förändring i Umeå är att fler traditionellt röstande socialdemokrater (som hittills blundat för att Holmlund är smygmoderat) gör slag i saken och våga rösta på Alliansen. Varför inte det borgerliga miljöpartiet – C? Vi lovar ett grönt och skönt Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.