Högerpolitik ger utanförskap

Statistiska centralbyrån har presenterat arbetslöshetssiffror för april 2010.  Den visar att regeringens jobbpolitik har misslyckats. Det råder massarbetslöshet i Sverige. Arbetslösheten närmar sig nu tio procent. Antalet arbetslösa är 483 000, en ökning med 80 000 sedan samma period förra året. Arbetslösheten är 9,8 %.

Regeringen har tillåtit att arbetslösheten biter sig fast. Bara under det senaste året har antalet långtidsarbetslösa ökat med 140 människor varje dag. Nu är mer än en tredjedel – 161.000 människor – av alla arbetslösa långtidsarbetslösa, en ökning med 54 000 sedan samma period förra året.
 
Dessutom är ungdomsarbetslösheten bland de högsta nivåerna i Europa. Hela 190 000 ungdomar är arbetslösa – det motsvarar 30 %.
 
Antalet sysselsatta har ökat svagt det senaste året, men sysselsättningsgraden är i princip konstant. Jämfört med slutet på 2006 har sysselsättningsgraden – säsongrensat – minskat med två procentenheter. Det betyder 100 000 färre jobb under mandatperioden.
 
Det går bara att konstatera att arbetsmarknaden inte fungerar och Riksbanken planerar för räntehöjningar – trots rådande massarbetslöshet. Därför behövs riktiga insatser – investeringar i jobb, utbildning och lärlingsplatser – i stället för regeringens experiment med ofinansierade skattesänkningar och försämringar i trygghetsförsäkringarna.

3 kommentarer

 1. Maja

  Ska man skratta eller gråta?
  Skygglapparna täcker både ögon och öron tydligen.
  Aldrig att herr Holmlund tar in samma information som övriga dödliga.
  Ta tag i det vi kommunmedborgare betalar dig för istället. Eller tror du på fullt allvar att du kan använda utmattningsmetoden på din blogg likväl som i vissa obehagliga kommunala ärenden då du krigat för fullt t.o.m. med privatpersoner.
  Allt går inte ut på att vinna till varje pris Lennart. Det kan komma mycket surt i efterhand.

 2. TC

  Alliansen avser ju nu satsa kraftigt på lärlingsplatser. Det finns ett överflöd av utbildningsplatser på högskolorna så problemet är inte brist på utbildningsplatser utan det är det låga studiemedlet som till största delen är ett LÅN o alltså betalas av studenten själv plus ränta, vilket sossarna inte avser ändra
  Alliansen har genomfört kraftiga FÖRBÄTTRINGAR i trygghetssystemen bland annat genom att samhället nu tvingas bry sig aktivt om varje enskild sjukskriven, o en chans att få ett jobb kan snabba upp tillfrisknandet, medan de som är för sjuka får förbli sjukskrivna trots sossarnas lögner

 3. TC

  Sossarna avser, i dessa ekonomiska kristider i världen, att LÅNA för att ha råd att bygga snabbjärnväg, och de tvingas höja flera skatter för ALLA, bland annat bensinskatterna, för att ha råd att betala bland annat höjningen av taken i a-kassan, för trots att a-kassan påstås vara en försäkring så finansieras den ändå inte uteslutande av a-kasse-medlemmarna utan istället till mer än 2 tredjedelar av staten via olika obligatoriska skatter o avgifter som ALLA, inte bara a-kasse-medlemmar betalar. Att låta de privata, LO är socialdemokratiskt, facken hantera sociala trygghetssystem är inte ok.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.