Antalet barn på ”dagis”

 

När jag slog upp tidningarna i morse blev jag glad då jag fick bekräftelse på hur många barn som är på våra dagisavdelningar.
Hur jobbigt det är för personalen beror naturligtvis på hur många barn som är samtidigt på dagis. Hur situationen ser ut för barnen och hur personalen kan ta hand om barnen beror på samma sak.
Vi har ett mål om 15 barn i grupperna i genomsnitt.
De mätningar som är gjorda över en längre tid visar på att antalet inskrivna barn är 17,8 barn per avdelning.
Hur ser det då ut i verkligheten och det måste väl ändå vara det som är avgörande hur det ser ut på den enskilda förskolan.
Sanningen är att under den långa mätperiod som man hade var det i snitt 11,9 barn som var på ”dagiset” och var i behov av personal och lokalutrymmen.
Rensar man bort de skollov som varit är snittet 12,9 barn vilket långt under det uppsatta målet .
En annan intressant sak är att när man räknade heltidsbarn så räknade man de som har 15 timmar per vecka. De som då är heltidsbarn är i snitt 28,5 timmar per vecka
Nu skulle för och grundskolan analysera resultatet av mätningarna men när det gäller hur många barn som är där visar det gott och väl på att målet är uppfyllt. Vi har ju inte råd att investera i nya lokaler för barn om de inte är där de pengarna behövs för att annat grundskolans.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.