Kameraövervakning och försäkringskostnader

Jag är kommunens representant i SKFAB som är ett försäkringsbolag och som 10 kommuner äger tillsammans. En stor del av vårt arbete är fokuserat på skadeförebyggande arbete då det tillsammans med låga kostnader för skador gör premierna billigare.

Så fort det händer saker där kommunerna, vilken som helst av de 10, får större skador så diskuteras det hur kommunen bedriver sitt skadeförebyggande arbete. En orospost som vi har haft under den tid som jag har varit med har varit skadegörelser och bränder i skolor. Händelser som orsakar stora skador.
 
De flesta bedriver tillsyn och har system för teknisk övervakning av själva tekniken som t.ex. brandvarnare men det finns också andra exempel på åtgärder som diskuterats, som kameraövervakning.
 
Idag finns det teknik som gör det möjligt med kameraövervakning och med talande kameror. Där dessa installeras ”säger” kameran till när felaktiga eller förbjudna saker som skadar anläggningen utförs. 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.