Ska man hjälpa utryckningsfordon eller inte

 

I morse skrev jag på i facebook hur vi hamnade mitt uppe i en polisjakt i och hur smidigt det gick för polisen att få fast personen de jagade tack vare att bland annat den taxichaufför som körde vår bil höll åt sidan dock överspärrlinjer.
När jag läser dagens Aftonblad ser jag att en anställd åt Årjängs kommun hjälpe en ambulans som kom körande med cirenarna på i full fart och då var han tvungen att öka farten så att ambulansen skulle kunna få fri väg.
Vad hände honom, jo en polis på motorcykel körade upp honom när man kommit till en sträcka där det gick att köra om och eftersom han kört för fort så drog man in körkortet,hur det beskrivs kan du läsa här.
Jag säger bara att har den taxi vi åkte med igår gjort som lagarna säger har polisen aldrig så snabbt kunnat gripa den person och jag tycker vi ska både hjälpa polis och underlätta för utryckningsfordon att komma fram. Att sjukvården tycker att varje sekund är oerhört viktig det vet, någon ordning får det väl vara även på en del poliser.
Varför kör man med cirener i så fall om inte meningen är att de vill komma fram så fort det går

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.