Ge inte högeralliansen möjlighet att stycka Bostaden

 

Vi vill slå vakt om vårt kommunala bostadsbolag Bostaden. Det har och är viktigt att Umeå har ett bostadsbolag för hyresrätten och för studentboendet. Vid budgetfullmäktige hade högeralliansen att förslag där man skulle sälja ut delar av beståndet så Bostadens andelar av hyresrätten skulle minska från 45 % till 30 % och de ville även att hyresrätter skulle ombildas till bostadsrätter.
Några enstaka områden kan vi tänkas oss ombildningar och syftet är man i något område skulle få en bättre sammansättning av upplåtesleformerna, dvs. blandat med bostadsrätter, hyresrätter men i ett sånt område kanske även byggande av exempelvis radhus
Däremot tycker vi inte om förslaget att sälja ut och det har visat sig över tiden att det är ett viktigt instrument i bostadsförsörjningen att ha ett välskött kommunalt bostadsbolag och utan ett starkt bostadsbolag har inte tillgången på hyresrätter varit så god som den är idag, för det har inte funnits något förbud för privata att bygga hyresrätter.
Det är barra att titta på hur det ser ut i Stockholm där högeralliansen sålt ut hyresrätten till största delen och vilka konsekvenser det fått för tillgången på hyresrätter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.