Pensionerna sjunker nästa år för andra året i rad

 

Pensionerna sjunker nästa år för andra året i rad och det beror på att avkastningen i systemet blivit lägre, så ur den synpunkten är det helt rätt.
 
Nu diskuteras skatterna för pensionärerna så att deras ekonomi inte faller för mycket och det är väl gott och väl.
 
 Pension är uppskjuten lön och ska självklart beskattas lika men nu har det på grund av fallande belopp uppkommit en budgivning om sänkta skatter. Vi vill ha samma skatt på arbete och pension men kommer alliansen att höja skatten för pensionärerna om de ökar mera än lönerna
 
Det här talar för att man måste se över dessa delar i pensionssystemet och de sätt pensionerna räknas om när det går bra eller dåligt i ekonomin. Pensionärerna får en lönesänkning med 4,3 % nästa år och ingenstans har jag sett att löntagarna och inte heller direktörerna för den delen fått sänkta löner.
 
Det skulle behövas någon typ av buffert i systemet som tar ansvar för nedgångar i värdet av pensionsfonderna. Det är klart att den här frågan måste ses över för att undvika detta och att pensionärerna ska hållas skadelösa tills systemet förändrats.
 
En översyn bör göras i bred politisk enighet, och blanda inte in skatter i detta för de ska vara lika
 

Rösta på Holmlund så slipper du Ågren

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Krister

    Sossarna säger att skatten ska vara densamma för löntagare och pensionärer. Med tanke på vad det skulle kosta att sänka pensionerna antar jag att det betyder att skatten på arbete ska höjas? Det såg vi ju bl.a. i den rödgröna budgeten. (Också höjda arbetgivaravgifter)

    Höjd skatt på arbete leder till högre arbetslöshet. Det leder i sin tur till lägre tillväxt. Man behöver inte vara ekonomisk professor för att inse att detta gör att pensionerna sjunker. (De sänks ju när det går dåligt för landet)

    Hur mycket mer i plånboken blir det för en pensionär som får sänkt skatt men lägre pension?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.