Ljug inte på mig Edward Riedl, studentbostadsbristen och moderata kampanjen

 

Edward Riedel endera ljuger eller far med dubbala budskap, i och för sig intet nytt. Så här skrev han nyss i sin blogg ” Ibland blir Lennart Holmlunds (S) utspel bara för mycket. Nu har han i två bloggar kritiserat att moderater besökt Umeå fotbollsfestival och gått runt på området i moderattröjor och sett bra ungdomsfotboll”.
Jag har inte kritiserat att moderaterna är på fotbollsfestivalen jag har kritiserat att de kampanjar och så här har Edward själv skrivit i sin blogg och rubriken den 29 juli  16:27 Moderatkampanj vid Umeå fotbollsfestival
Och så här var bildtexten ” Den moderata kampanjen i Västerbotten fortsätter och vi jobbar för en fortsatt alliansregering även efter höstens val.”
Senare kl 18:15 så löd bildtexten från fotbollsfestivalen så här ” Den moderata kampanjen i Västerbotten fortsätter och vi jobbar för en fortsatt alliansregering även efter höstens val.”
Har Riedl sagt att man kampanjar så tror jag honom allt annat är en efterhandskonstruktion.
Så var det med det Edvard och beskyll inte mig för det du själv sagt.
Studentbostadsbrist
Nu kommer rapporter från i stort sett alla Universitets och högskolestäder om en akut bostadsbrist för studenterna. Visserligen är det fler än vanligt och mest beroende på den enormt stora ungdomsarbetslösheten. De när större än någonsin trots att BNP ökar och det visar att BNP inte är det eda som man ska räkna för hur svenskarna har det.
Studentbostadsbristen beror också till stor del på den av regeringen förda bostadspolitiken. Det har inte byggts många hyresrätter sedan den här högerregeringen tillträdde. Vad som tidigare gjorde att det byggdes små lägenheter både för studenter men även lägenheter för pensionärer var ett investeringsbidrag för de små lägenheterna som gör att hyran blir i runda tal 300 kr lägre per kvadratmeter och år eller 18 000 för en lägenhet på 60 kvm.
Här i Umeå har vi byggt bostäder trots att bidraget försvann men det kommer att bli knepigare framöver då de blir fr dyrt. Vi klarar nog  av studentbostadsbristen i Umeå hyfsat men det skulle behövas ett ökat byggande av små lägenheter.
Ska det byggas bostäder för unga och gamla behöver man byta regering
Smutsig moderatkampanj
I går tog jag upp att moderaterna i Umeå kampanjade under fotbollsfestivalen enligt Edward Riedl själv. Det är ett smutsigt agerande då idrottsarrangemang ska vara fria från politisk agitationen. Det räcker med att partierna får köpa skyltar på arrangemangen. Jag tror till och med det är förbjudet enligt fotbollsförbundets regler. Har inte sett någon reaktion från arrangörerna ännu men jag ska ta kontakt med Göran Ljungberg efter helgen och fråga om man ändrat policy, vilket jag inte tror.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.