Centerpartiet och kärnkraften

 

Centern och kärnkraften
 
Lars Weinehall ledamot i centerns innersta krets har i olika insändare och debattartiklar sagt att beslutet om att tillåta byggande av nya kärnkraftverk i själva verket innebär att inga nya får byggas. Han slår sig för bröstet och säger att det är en framgångsrik centerförhandlig som gjort det möjligt
 
Fattar inte Reinfeldt, Björklund, Hägglund att de är lurade.
 
Fattar de inte vad uppgörelsen innebär?
 
Fattar inte centern och Maud Olofsson vad uppgörelsen innebär?
 
Björklund jublar i högan sky över beslutet om mera kärnkraft och de andra gör exakt samma tolkning som Björklund, alltså mer kärnkraft.
 
Jag är som sagt inte emot kärnkraft men jag tycker det var märkligt att kärnkraftsmotståndaren nummer ett byter fot och bygger mer medan man samtidigt nekar till detta. Det går inte att lägga dimridåer i den fråga.
 
 
Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Johan K

    Det är tråkigt att du, Holmlund, inte vill förstå vad överenskommelsen innebär. Centerpartiet har inte gått med på någon utbyggnad, Alliansen har genom den nya energiuppgörelsen gått med på en utbyggnad av förnyelsebart mot att vi har kvaret på 10 kärnkraftverk, dock får de gamla bytas ut, men antalet består och vi har för att få till en satsning på förnyelsebart gått med på en förlängning av kärnkraftsparanetsen i vår historia. Om några kraftverk skulle bytas ut så är det utan statliga medel. Ingen har råd att bygga och försäkra nya kraftverk! Således är det marknadens som avvecklar kk…

  2. Andreas Johansson

    Vad är det som är så svårt att förstå Holmlund? Nya kärnkraftsverk får byggas, men antalet får inte ökas från idag. Dessutom måste marknaden bära hela kostnaden och ta hela risken för haverier. Det blir således väldigt dyrt med ny kärnkraft. Om marknaden, mot förmodan, skulle se nybyggen som lönsamt så kan jag garantera att vi befinner oss i ett sådant prekärt läge att t o m Miljöpartiet skulle gå på samma linje.

    Centerns beslut är bra! Tänk om ni socialdemokrater kunde presentera en rimlig energiuppgörelse inom det rödgröna blocket!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.