Falskt vittnesbörd om vår politik från höger

 

Så här säger moderaterna
 
Socialdemokraternas politik innebär 500 kr i skattehöjning för samhällsbärare som lärare, poliser och sjuksköterskor
– Det är ren lögn. Vi sänker kostnaden för att vara med i a-kassan till cirka 80 kronor i månaden. För en hotellstäderska eller byggnadsarbetare en sänkning med 300 kronor i månaden. Denna finansieras genom att jobbskatteavdraget minskas med cirka 100-150 kronor för en normalinkomsttagare, men även den får ju del av lägre kostander för A-kassan.

Med vår politik får 9 av 10 bättre eller närmast oförändrad ekonomi. Den rikaste tiondelen får betala mer.

Anders Borg påstår att förslagen i den rödgröna plattformen är underfinansierade med ca 20 miljarder kronor.

– Anders Borg bluffar. Det är upprörande när en person med en sådan position kommer med så falska anklagelser. Förslagen i regeringsplattformen ryms inom precis samma reformutrymme som Anders Borg utnyttjar för allianspartiernas valmanifest

– Han tar upp förslag som inte återfinns i plattformen och säger att de inte är finansierade. Det gäller till exempel ett förslag om SIG (sjukpenningrundande inkomst) i sjukförsäkringen. Det finns inget sådant förslag i vår regeringsplattform.

 

 

Jag har haft blogg om att Reinfeldt fått svart tunga och om att det är samma gamla höger som tidigare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.