Moderaterna MUF, ar nej jag menar bluffar

 

Så här säger moderaterna
 
Socialdemokraternas politik innebär 500 kr i skattehöjning för samhällsbärare som lärare, poliser och sjuksköterskor
– Det är ren lögn. Vi sänker kostnaden för att vara med i a-kassan till cirka 80 kronor i månaden. För en hotellstäderska eller byggnadsarbetare en sänkning med 300 kronor i månaden. Denna finansieras genom att jobbskatteavdraget minskas med cirka 100-150 kronor för en normalinkomsttagare, men även den får ju del av lägre kostander för A-kassan.

Med vår politik får 9 av 10 bättre eller närmast oförändrad ekonomi. Den rikaste tiondelen får betala mer.

Anders Borg påstår att förslagen i den rödgröna plattformen är underfinansierade med ca 20 miljarder kronor.

– Anders Borg bluffar. Det är upprörande när en person med en sådan position kommer med så falska anklagelser. Förslagen i regeringsplattformen ryms inom precis samma reformutrymme som Anders Borg utnyttjar för allianspartiernas valmanifest

– Han tar upp förslag som inte återfinns i plattformen och säger att de inte är finansierade. Det gäller till exempel ett förslag om SIG (sjukpenningrundande inkomst) i sjukförsäkringen. Det finns inget sådant förslag i vår regeringsplattform.

 

 

Jag har haft två bloggar tidigare idag och dne första handlade om Reinfeldt och att han får svart tunga och den andra Högern är högern som en känd Umeåbo sa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.