Norrbotniabanan kommer vi att bygga..

Norrbotniabanan kommer vi att bygga. Jag slutar aldrig att förvånas över alliansens agerande om Norrbotniabanan. Hur kan man säga att banan ska byggas då man inte avsatt ett enda öre i den plan som finns fram till 2021.

Lokala politiker i alliansen ger sken av att banan kommer med en alliansregering men det är ren och skär lögn. Jag säger det än en gång att vi har avsatt 10 miljarder, alliansen inte ett öre.

Däremot tycker jag man ska ta tillvara de kunskaper vi haft när det gäller byggandet avBotniabanan nämligen att bilda ett bolag som bygger, då håller man kostnadsramarna och jag skäms inte över att det blev över 600 miljoner billigare än beräknat, pengar som behövs för mera investeringar och då ska de gå till investeringar i övre Norrland där vi bygger billigare än planerat och inte till projekt där det inte finns vilja att hålla nere kostnaderna, samma sak som med vägpaketet i Umeå. Debehöver inte förbrukas i projektet med dyrare lösningar

3 kommentarer

  1. Henrik Hansson

    Kan du garantera att pengarna verkligen finns den här gången? Förra gången var ju er plan 2004-2015 underfinansierad.

  2. dave

    Det finns inget om Norrbotniabanan i de rödgrönas valmanifest hur ska vi tolka detta? Ni har ingen full finansiering, hur ska ni då kunna bygga detta? Lär er att inte lova något innan det kan bli verklighet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.