Jag måste tolka att centerpartiet kan tänka sig uranbrytning i Sverige, det gör M och FP

 

Fick igår ett svar avLars Weinehall på VK bloggen om uranbrytning som jag tycker varken var ett ja eller ett nej till uranbrytning som jag frågade om. Jag vet inte om jag tolkade honom fel men han hänvisar till det kommunala vetot som om att det skulle kunna stoppa uranbrytningen vilket jag tycker är fel slutsats.
Jag har tidigare läst att i en kommun i Jämtland så fanns en majoritet bland kollegorna för uranbrytning och då är det ju klart att det kommer till enligt Lars, men självklart ska en ordinarie miljöprövning till. Jag tycker nog att lagstiftningen inte går i takt när så stora frågor kan avgöras lokalt när vissa vägar och järnvägar ska ha en tilåtlighetsprövning som görs av regeringen.
När det gäller moderaterna har då Fredrik Reinfeldt vid ett besök här i Umeå öppnat för uranbrytning och helt säkert står folkpartiet bakom det beslutet då det är varma kärnkraftsanhängare och visst finns det en logik att ska man bygga ut kärnkraften måste bränsleförsörjningen finnas men det ska vi inte diskutera utan bara om vi ska tillåta uranbrytning i vårt land eller inte, ja eller nej

3 kommentarer

 1. Ulrika Ingemarsdotter

  Hej,

  jag tycker tvärtemot dig att Lars Weinehalls svar var klart och tydligt. I Centerpartiets valmanifest (http://www.centerpartiet.se/Documents/rapporter/2010/Framtiden%20tillh%C3%B6r%20dem%20som%20v%C3%A5gar.pdf) står att läsa:

  ”Centerpartiet slår vakt om den kommunala vetorätten vad gäller uranbrytning. Ett starkt Centerparti är garanten för att uranet ska vara kvar i marken”

  Vänligen

  /Ulrika Ingemarsdotter (kommunikationsenheten på Centerpartiet)

 2. Lennart Holmlund

  Svar till Ulrika Ingemarsdotter (2010-09-07 14:09)
  Men det du säger säger ingenting. Vad är ni för garant med de mandat ni har i de flesta fullmäktigeförsamlingarna. Jag vet då många kommuner där ni blir helt överköra av de lokala politikerna. Jag tycker ni har så svårt att stå för ert agerande. Jag tror inte ni vill ha ett förbud

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.