Jag måste tolka att centerpartiet kan tänka sig uranbrytning i Sverige, det gör M och FP

 

Fick igår ett svar avLars Weinehall på VK bloggen om uranbrytning som jag tycker varken var ett ja eller ett nej till uranbrytning som jag frågade om. Jag vet inte om jag tolkade honom fel men han hänvisar till det kommunala vetot som om att det skulle kunna stoppa uranbrytningen vilket jag tycker är fel slutsats.
Jag har tidigare läst att i en kommun i Jämtland så fanns en majoritet bland kollegorna för uranbrytning och då är det ju klart att det kommer till enligt Lars, men självklart ska en ordinarie miljöprövning till. Jag tycker nog att lagstiftningen inte går i takt när så stora frågor kan avgöras lokalt när vissa vägar och järnvägar ska ha en tilåtlighetsprövning som görs av regeringen.
När det gäller moderaterna har då Fredrik Reinfeldt vid ett besök här i Umeå öppnat för uranbrytning och helt säkert står folkpartiet bakom det beslutet då det är varma kärnkraftsanhängare och visst finns det en logik att ska man bygga ut kärnkraften måste bränsleförsörjningen finnas men det ska vi inte diskutera utan bara om vi ska tillåta uranbrytning i vårt land eller inte, ja eller nej