Det bästa är att göra saker tillsammans

 

 

VI HAR ETT  tvådagarssammanträde med vårt gemensamma försäkringsbolag, Svenska Kommunförsäkringar. Ett bolag som ägas av 10 kommuner.

Orsaken till bildandet var att vi hade svårt att få våra egendomar försäkrade hos marknaden i övrigt. Det blev betydligt bättre för medlemskommunerna och en viktig del i bolaget för att få bra försäkringar är det skadeförebyggande arbetet. Tilläggas kan också att medlemskommunerna har olika politisk majoritet.


Vad vill jag då säga med detta? Det har visat sig att det är bättre för medlemskommunerna om man gör saker gemensamt. Det är samma sak när det gäller att låna pengar där de flesta svenska kommunerna är medlemmar och man får bättre villkor när man gör saker gemensamt, samtidigt som det blir biligare.
 
Samma sak är det när det gäller försäkringar. De man gör tillsammans som till exempel försäkringarna för de anställa och tjänstepensioner så har det visat sig att AMF som ägs av arbetsgivarna och de fackliga organisationerna har en bättre avkastning och billigare administration. Att klara av visa saker gemensamt i Umeåregionen är också bättre och billigare.
 
Det är alltså bevisat att det är bättre att lösa saker kollektivt än enskilt. 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.