Reinfeldt är sig lik

NÄR REINFELDT REKRYTERAR NÅGON ny person kring sig så dyker det upp en massa konstigheter runt de personerna. När han bidade regering efter valet 2006 var det flera stadsråd som var tvungen att sluta nästan omedelbart då det kom fram saker som svartjobb, dålig betalningsmoral när det gäller tv-licenser m.m.

Sedan fick statsekreteraren gå då hon var ute och söp när hon hade beredskap. Försvarsministern avgick då han ogillade den politiska inriktningen och i slutet av perioden gick en av de personer som varit Reinfeldt nära och länge, nämligen Littorin.

Nu har han möblerat om lite granna med en ny parisekreterare och genast känns syndromet igen. Igår kom det fram att hans partisekreterare Sofia Arkelsten åkt på bjudresa till sydfrankrike och att oljebolaget Shell stått för notan. Detta trots att hon var riksdagsledamot och därmed hade möjlighet att bekosta resan via riksdagsuppdraget. Vid den tiden var hon dessutom moderaternas talesperson i miljöfrågor.

Händelsen ska nu synas av riksenheten mot korruption. Jag har dock svårt att tro att hon blir fälld, däremot visar det brist på lämplighet och dåligt omdöme. Hur skulle det ha låtit om detta istället hade varit till exempel Mona Sahlin? Men som brukligt gör media en notis när det är Reinfeldt och hans gelikar och sedan är det över.

Arkelsten ska i alla fall lämna styrelseuppdraget i Sweco som är ett börsnoterat bolag. I onsdags kl 13 skulle hon sitta kvar men kl 14 hade hon avgått. Självklart hade man synat om det är förenligt med uppdraget.

Linde på Institutet mot mutor reagerar med förvåning på att hon haft styrelseuppdraget och han vet inte om någon riksdagsledamot haft uppdrag i börsnoterade bolag på detta sätt.

Medias avslöjanden kommer efter valet och inte under hennes tid som riksdagsledamot. Händelsen kommer därför att blåsa över ganska snart och Reinfeldt får stå och humma lite beklagande och så fortsätter han som vanligt.

Men detta verkar alltid inträffa när Reinfeldt rekryterar. Det sker inte för de andra ledarna i Alliansen. Inga andra ser ut att ha den typen av lik i lasten. De konstiga är dock att det inte verkar påverka Reinfeldts förtroende som ledare.

8 kommentarer

  1. Jadu

    Gör media bara en notis? Har du läst någon tidning de senaste dagarna?

    Sen gör ju du sken av att media enbart gynnar Alliansen, menar du att den grävande journalistik som kvällstidningarna gör gynnar Alliansen?

    Tänk om ni vunnit och media börjat syna Mona Sahlin ännu mer, vad hade man hittat för lik då? Jag är ganska säker på att en vecka efter valvinsten så skulle hon få avgå.

    Som vanligt är du överfull av skitsnack!

  2. Daniel

    Jag finner det lustigt, nästan sarkastiskt mot de egna leden, att du nämner svartjobb och obetald tv-licens i samma andetag som Mona. Hon har både betalat sin dagmamma svart och låtit bli att betala tv-avgiften. Dessutom har obetalda parkeringsböter (på en bil med körförbud?!..) och restskatt gått till kronofogden innan hon betalat. Tycker hon inte om skatt? Sen körde hon sitt företag i konkurs när hon satt som ”småföretagarexpert”. Är det den bästa expert sossarna har på företag? Bara för att nämna några saker.

    Men som sagt, tänk om Mona visat brist på lämplighet och dåligt omdöme 😉

  3. Isak

    Återigen så har dom svenska väljarna köpt grisen i säcken.
    När dom nu börjar öppna säcken så ramlar det ena liket efter det andra ut. Kostnaderna för regeringskansliet slår
    alla rekord. Och Littorins jobbcoacher som skulle hjälpa
    arbetslösa, sparkas på löpande band.

  4. S.Lenn Petterson

    Holmlund är sig lik!

    Allt är snyggt och propert i S-leden. Ingen vänskapskorruption, inga bjudresor, inga favörer till fackägda bostäder. Och några betalda seminarieresor är det helt klart inte fråga om. Objektivitet och saklighet är de höga målen i diskussionerna
    For att hålla S-skölden blank kan du väl reda ut vilka företag 40-talet riksdagsledamöter sitter i och vad de får för besväret. Och kan några av företagen tänkas ha nån nytta av att just S-ledamöter är med i företagsledningen?
    Allt är solklart regeringens fel

  5. Sailorn

    Mr Cool

    Jag har aldrig tyckt då man läser dina inlägg att du har de smartaste kommentarerna,och nu bevisar du detta igen.

    Vad har facket med mutresor att göra??? Facket är väl inte någon regering eller folkvalda? De är ju en intresseorganisation, det är ju samma sak som om Svenskt
    Näringsliv skulle dela lägenheter,vilket de gör, till medlemmar. Upp till dem själva.

    men i detta fall gäller det en person i Sveriges Riksdag som bjudits av ett av världens mest förorenande bolag,Shell. Varför tror du de bjuder henne på resan? Och,varför gick inte resan till deras fält i Nigeria?

  6. Andreas Bjerke

    Wanja Lundby-Wedin är ordförande för LO och sitter i Socialdemokraternas verkställande utskott. Den rollen kombinerar hon med styrelseuppdrag i bl a AMF och Aftonbladet. Utöver detta råkar hon vara styrelseordförande i Folksam som dessutom råkar vara största ägare i Swedbank. Hennes relation till dessa företag är förstås mycket mer relevant än att Arkelsten åkt på konferens i ett par dagar. Men till skillnad från Holmlund så kan jag se något positivt i att politiker får inblickar i såväl olje- bank- och försäkringsbranschen. Detta oavsett om man heter Wanja Lundby-Wedin eller Sofia Arkelsten.

  7. Sailorn

    Andreas

    Vilka är storägare i Folksam? Vilka ägde Aftonbladet? AMF,i detta ingår också LO som partner.

    Hon sitter väl i dessa styrelser som ägarrepresentant eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.