Vem tror att Säpo kommer berätta sanningen om den amerikanska ambassadens Surveillance Detection Unit?

Idag skriver Per Wirtén en ganska intressant ledare på Dagens Arena om USA:s bevakning och registrering av svenskar. Händelsen har lett till en förundersökning om olaglig underrättelseverksamhet. En undersökning som ska göras av Säpo. Just detta belyser Per Wirtén i sin text.

 

En kommentar

  1. Daniel

    Amerikanerna är väldigt noga med att detta arbete ska vara lagligt i de länder där de verkar, så så här långt tyder allt på att juristen på amerikanska ambassaden som skötte detta någon gång 1999 eller 2000 slarvade rejält.

    Han eller hon var väl naiv när de fick garantier från någon polis på mellannivå inom Stockholmspolisen alternativt SÄPO om att detta var lagligt.

    Nu har dom lärt sig en läxa och får sköta detta bättre nästa gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.