SVT har tappat spåret

IMORSE LÅG JAG OCH TITTADE PÅ SVT och deras morgonprogram. Men blev både paff och förvånad över programmet, samt arbetssättet. Är det verkligen någon som har förtroende för deras analyser längre? Det är nästan som om att man kan tro att de är köpta av högeralliansen. Och varför skriver jag det, kanske man undrar?

För det första tar man dit en gammal kommunistledare, Gudrun Schyman och en gammal folkpartiledare, Maria Leissner som ska kommentera Mona Sahlins avgång och analysera läget i vårt parti.

Gudrun Schyman ”kände” när hennes förtroende i Vänsterpartiet var över och att hon skulle få kicken i partiet och då bildade hon FI. Däremot satt hon kvar i riksdagen för Vänsterpartiet och åkte runt i landet för att bilda ett nytt parti när hon inte fick som hon ville, dvs. att vara kvar.

Att en hon kan ”bedöma” vad som sker i vårt parti just nu tror jag inte hon har den minsta kompetensen till att kunna avgöra. Dessutom fick hon sitta och spy galla över partiet och facket. Socialdemokraterna gjorde ett dåligt val på riket men vi är det parti som fick flest röster i riksdagsvalet. Det är sanning om det så kallade ”låga förtroendet”, SVT.

Maria Leissner blev folkpartiledare men efter drygt två år hade folkpartisterna inte förtroende för henne som ledare och bytte. Hon var så pass rakryggad att hon inte gick till något annat parti utan fick några offentliga uppdrag av dåvarande s-regering. Hennes beteende var av mera hyfs än Schyman.

De är och har varit politiska motståndare men man måste fråga sig varför SVT vill göra dem till experter på vad som var orsaken till varför Mona valt att sluta som partiledare. Jag vill påminna om att det var hennes eget beslut, ingen annans och ingen vet hur det gått på en kongress om hon kandiderat. Det är bara spekulationer.

Socialdemokraterna blev det parti som hade störst förtroende av alla partier i riksdagsvalet.

 

4 kommentarer

  1. Fredde

    Såg delar av programmet. Vet inte om alla Sossar tackade nej till programmet men det saknade trovärdiga analyser utan en S representant som gäst. Vet inte om man försöker få det till en kvinnogrej att Mona nu går genom att bjuda in Maria och Gudrun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.