Friskolorna ett hot mot yrkesutbildningarna

ENTREPRENADFÖRETAGEN HAR INSETT att friskolorna är ett hot mot yrkesutbildningarna. Orsaken till detta är att det utbildas alldeles för många elever.

När eleverna är färdiga med gymnasieskolan finns det inte tillräckligt med företag som har möjlighet att ta emot eleverna där de kan få fortsätta sin utbildning.

Inom entreprenadbranscher är man inte yrkesman eller kvinna förrän man gjort uppemot 4 år ute i ett företag. Förut fanns det branschråd där man diskuterade behoven och antalet utbildningsplatser. Antalet beroende då på hur många företagen och facken ansåg att man kunde ta hand om för att de skulle kunna få sin utbildning färdig.

Friskolorna tar inte hänsyn till detta utan statar upp sina utbildningar och det är nu alldeles för många som har utbildas i skolan. De flesta får nu gå till arbetslöshet och en majoritet blir inte heller yrkesarbetare.

Regeringens utbildningspolitik och den fria etableringsrätten skapar överetableringar och det är ett hån mot våra ungdomar som vill bli yrkesarbetare. Parterna skulle ha haft ett veto mot etablering av friskolor där företagen inte kan bereda ungdomarna färdigutbildning i företagen.

Det är många unga som lockats av generösa lovord om utbildningar men de har blivit lurade för de kommer aldrig att kunna bli yrkesarbetare då det inte finns utbildningsplatser efter skolans slut.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.