USA och kanske fler länder på konkursens brant

ATT USA INTE KAN HANTERA SIN EKONOMI får vi fler och fler bevis på. Hela världens ekonomi höll på att rasa ihop p.g.a. finanskrisen som skaptas av det amerikanska systemet, eller rättare sagt bristen på system och regler.

Staten fick gå in och ta ansvar för bankerna. Frågan är om det kommer att räcka för att rädda världens finansiella system?
 
USA har inte haft mod och ork att ta in tillräckligt med skatter för att finansiera de få samhäliga utgifter man har för välfärd och för försvaret (som är desto större).
 
Nu kommer man att tvingas höja skatterna och eller skära hårt i utgifterna. Världen i övrigt borde därför ställa samma krav på USA som på Grekland, Irland och alla andra stater som har för lite intäkter i förhållande till de utgifter man har.
 
En lag som gäller för hela världen skulle behövas om att ländernas ekonomi ska vara i balans, på samma sätt som i den svenska kommunvärlden. Tidigare generationers misstag i ekonomin måste rätas upp och ansvar tas för att framtida generationer ska få ha en bra välfärd. De ska inte bara behöva betala av vad andra har konsumerat upp på olika sätt.

3 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    Håller helt med. Jag har i 2 år varnat för USA:s prekära läge. Ekonomer som förutsa förra krisen för några år sedan säger nu att om 2-4 år så kommer dollarn att krascha.

    En bra youtube film i frågan finns här.
    http://www.youtube.com/watch?v=4ECi6WJpbzE&feature=player_embedded

    Intressant i frågan är att USA fifflar med såväl BNP, arbetslöshets som inflationssifforna. Var det därifrån Grekland lärde sig?

    Vi har tyvärr en tuff framtid framför oss!

    De länder som har en hög offentlig sektor klarar sig bättre då idag 1/3 av kommunernas skatteintäkter kommer från pensioner, sjukbidrag mm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.