Bra skidstart och det blir intressant att se om Svenska skidförbundet tar chansen 2014 att visa att skidsport tillhör kulturen

 

Så har då äntligen vinterstudion i TV börjat med längdskidåkning. Efter dagens lopp måste vi svenskar vara jättenöjda även om Kalla fick stryk av Björgen men man måste vara ärlig och säga att Kalla har inte riktig hennes nivå. Dessutom var det flera andra tjejer som gladde så det blir säker många högtidstunder framför TV,n och vinterstudion
Nyss avgjordes herras 15 kilometer fri stil och jag är inte alls förvånad över att Hellner vann och även där fanns glädjande svenska framgångar som Daniel Rickardsson. Idag saknades Northugg och det var nog mest tur för honom att han stannade hemma.
Jag hoppas att det avtal som finns mellan skidförbundet , Umeå Kommun och Universitetet som en del i centrum för idrottsvetenskap ska se till att skidsporten kan utvecklas i Sverige. Jag är övertygad om att den satsningen kom tillstånd efter de diskussioner vi hade i samband med banketten då World Cup avgjordes i Umeå.
Nu hoppas jag att skidförbundet tar tillfället i akt att visa skidsporten som en del i det svenska kulturarvet år 2014 när Umeå blir kulturhuvudstad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.