Tyst om allianssprickan i Vännäs

Alliansen i Vännäs spricker. Så kan man läsa i tidningar och bloggar om att alliansen i Vännäs har spruckit. Däremot talar man inte om att det beror på att moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna har för avsikt att ta av centerpartiet oppositionsrådet och att det skulle hamna hos moderaterna.

Det är de partierna som kastat ut centern ur samarbetet då det i alla andra fall varit så att det största allianspartiet haft vice ordförande i kommunstyrelsen och centern är fortfarande det största partiet i alliansen eller före detta.
Däremot är det mycket fult eller till och med märkvärdigt att de tror och tycker att socialdemokraterna ska ge bort mandat i vissa nämnder för det. Den nya alliansen och partierna får ju de mandat de ska ha enligt valresultatet.

Så är det att någon gång kan man vinna på att gå i kartell och det har alliansen gjort genom att gå till sammans och gör man inte det lurar man inte vallagarna. Skulle varje parti gå för sig själva så är det S som tjänar på detta utifrån nuvarnde mandatfördelning med karteller men det är den fördelningen väljarna sagt ska gälla i Vännäs då partierna var för sig gick till val.

Egentligen så får valkarteller och de mindre partierna fler mandat än väljarna gett dem . Så klaga inte KD och M i era bloggar ni har i karteller fått mer än ni förtjänar

när detta redigeras och de aktivaste bloggarna från moderaterna lagt ut sina bloggar så ser jag inga kommentarer. Vi borde väl få reda på varför man inte håller fast vi de regler ma nanvänt förut att största parti tar oppositionsposten.

Nu vet inte jag om det finns en överenskommelse i vännäs om vilka som tillsätter vice ordförande men det är ju en intressant fråga har det visat sig från andra kommuner. I Umeå hade vi en sådan överenskommelse en gång med M, Kd och FP efter att centern motarbetat ett fullmäktigebeslut om vägdragningarna i vår kommun

3 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Hej Lennart! Jag har suttit med i förhandlingarna inom borgerligheten i Vännäs, och ditt inlägg är långt från verkligheten! Det skulle ju vara intressant att veta var du har fått din information, men den är helt felaktig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.