Vännäs i en guldsits tack vare närheten till Umeå

 

Hur blir det nu i Vännäs. Jan Nilsson var ute och menade att jag stöttade att S i Vännäs skulle agera på något sätt.  Då säger jag att då har du fel eller ljuger. Jan vill också att Lilly ska ta mig i örat som distriktsordförande och om inte Jan vet om det så sitter jag i vårt distrikts vu och hos oss fattar vi alla beslut i våra beslutande församlingar, Det mandatet tror jag aldrig Lilly skulle ta sig och skulle inte heller kunna påverka vad jag tycker om hur alliansen faller ihop i Vännäs.

Däremot vet vi att alla partier i Vännäs tycker att de har en mycket förmånlig politisk sits med närheten till Umeå. En framgångsrik tillväxtpolitik som letts av socialdemokrater sedan 1980 förutom mandatperioden 19-94 men vi har också jobbat mycket aktivt över blockgränser för att flytta fram Umeå på kartan och drivit samarbete i Umeåregionen som vi tror varit till större nytta  för de mindre kommunerna än för Umeå. Vi vill ha grannar som det går bra för med jobben

 

Jag spekulerade i morse utifrån det som stod i tidningarna och det som Nilsson och Smetana skrev i sina bloggar. Nu kan jag konstatera att i det fallet hade jag fel att man kastade ut centern utan det var och är nog så att centern tröttnat på alliansen i Vännäs och gör den bedömning att allianssamarbetet skadat sitt parti. Det är ju deras bedömning.
Däremot vet ni att jag tycker att detta med de samarbeten som skett med MP och V på central nivå i förväg och även i alliansen är ett steg mot ett tvåpartisystem vilket jag ogillar
Man kan säga vilka man vill samarbeta med men har man samma politik ska man ju slå ihop partierna i annat fall måste väljarna få välja vilket parti och politik som ska väga tyngst i ett samarbete.
Herr Nilsson blir berörd om jag kommenterar saker som sker i Vännäs medan han själv ganska ofta haft synpunkter på politiska frågor som rör Umeå.
I Umeå där brukar vi göra upp hur vi ska ha det och även om vi inte är i valkartell så stödjer vi varandras kandidater och vi gör upp vilka som ska ha vice ordförande och om vi ska göra något ytterligare för att bredda demokratin och då är det valresultatet som gäller medan de interna fördelningarna är partiernas eller artellernas sak.
Däremot har vi M, KD och FP gjort upp en gång och ställde C utanför då de agerade på ett märkligt sätt när vägfrågorna diskuterades i början på 90 talet och det gjorde vi för att vi tyckte att deras agerande var ett övertramp på demokratin då man som fullmäktiges ordförande och kommunstyrelsens ordförande i agerade mot fullmäktiges beslut.
Det har vi sedan rett ut i god anda och jobbar med de överenskommelser som behövs för att en kommun ska kunna styras och dessutom har vi stor respekt för varandra som person er även om vi ogillar varandras politik i en del ideologiska frågor som skatter och välfärd

2 kommentarer

  1. Jerome

    Hej! Det där som Jan och andra säger är ju rent nonsens från borgarklassens partier. Det ju självklart att vi demokratiska socialister håller ihop oberoende av kommungränser, regiongränser eller nationella gränser. Det är solidaritet och ger styrka!

  2. Jan Nilsson

    Lennart, förutom olikheterna har vi kanske även vissa likheter. Förutom att våra föräldrar hörde till samma församling tror jag att vi båda har en smula temperament. Men jag tror också att vi båda saknar långsinthetens gissel.
    Jag är glad att du erkänner att det blev fel om delningen i Vännäs. Jag får be dig om ursäkt för att mina ord på vissa punkter drog iväg för långt.
    Vad gäller de borgerliga partierna i Vännäs så hoppas jag att vi får bedröva Umeåregionens socialdemokrater med återupptaget och fullskaligt samarbete fortare än du tror. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.