Äntligen, Äntligen börjar något hända i centrum

 

Äntligen börjar det hända saker i Umeå centrum.
Igår åkte jag tidigt och han inte läsa tdiningarna, men blev glad när jag kom hem och såg att äntligen gick man ut med planerna i City, en på samråd och en för antagande. Vi måste få igång stadsförnyelsen. Det är bra projekt båda två och inte minst kv Forsete där det är dags att något händer. Vi har tidigare sagt i NP att det ser bra ut t och ser att samrådsförslaget är bra.
 
Det projekt kommer att tillföra nya värden i city som besökspunkt och minns jag rätt ska det pröva nya modeller för parkeringar. Parkeringarna i city bör vara för kunder och inte för arbetsplatser Jag hoppas bara projekten kan genomföras så snabbt som möjligt så vi har en modern stadskärna 2014 tillsammans med andra förnyelseprojekt som staden mellan broarna. Det koncept vi fått se är ett lyft för hela Umeå med det kulturens hus som ska inrymmas där.
Nu måste vi så snabbt som det bara går komma till beslut från kommunens sida bestämma vad vi ska fylla kulturdelen med, så vi får gasa på med de andra delarna. Jag har förstått att det gott och väl anses passa in i den miljö som finns där.
 
Vi bör också fundera om det går att få tillstånd en bra kulturell utsmyckning av miljöerna och en spännande arkitektur i genomförandet
 
Nu ska Tempokvarteret komma till skott, detaljplanen till fullmäktige för faststälandeoch att vi får en förädling även av det kvarteret. Finns det någon som tycker att miljön efter Vasagatan från Storgatan är någon höjdare?
 
Det känns dock inte bra att det ska behöva ta så lång tig att få fram en detaljplan. Jag är lite eller rättare sagt mycket avundsjuk hur man i andra kommuner kan komma fram att förädla och förnya stadskärnorna ,medan vi i umeå får vissa problem med länsstyrelsen. Det är kommunerna som har ansvar för planeringen och vi tar det ansvaret fullt ut men i förnyelsen känner vi oss motarbetade. Där ligger min avudnsjuka för att göra en kommun ännu bättre och och en stadskärna attraktivare
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.