Ta makt över samhällsplaneringen

Moderater och folkpartister har i Stockholms kommun privatiserat och sålt ut köpcentra i många av Stockholms förortsområden. Det har gjort att dessa köpcentra numera drivs helt på kommersiella villkor och många hyresgäster har därför varit tvungna att ge upp sin verksamhet då man inte längre har råd att betala de höjda hyrorna.

När man på detta sätt säljer ut lokala köpcentra drabbas många som inte hunnit etablera sig ordentlig på arbetsmarknaden. Många invandrare kommer först till dessa ställen för att sedan slussas vidare in i samhället. Att då kunna överleva på småskalig handel har för många var en möjlighet till egen försörjning och självständighet. En möjlighet som de nu inte längre har.
 
Den borgerliga utförsäljningsivern är också problematiskt ur den aspekten att utförsäljningen leder till att politiken avhänder sig ett av de viktigaste uppdragen; nämligen samhällsplaneringen. Samhället måste åter ta makt över det offentliga rummet och samhällsplanering.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.