Busskurar är till för bussresenärer

IGÅR PÅ FULLMÄKTIGE redovisade Folkpartiet en udda syn på vad busskurerna på Vasaplan är till för. De ville att sitsarna skulle värmas upp för att utslagna ska ha någonstans att sitta.

Självklart ska samhället vidta åtgärder så att personer med missbruksproblem kan komma ur sitt missbruk och ha någonstans att vara men busshållplatser och utrymmen för de som väntar på bussarna är fel plats.

Från kommunens sida har vi under lång tid drivit en kamp för att skapa trygga miljöer. Det innebär att otrygga miljöer måste bort och Vasaplan och busskurarna är en sådan plats där människor upplever otrygghet. Området måste därför ses över och förändras.

Det är skräpigt i kurerna, det urineras i dem och är allmänt ofräscht, trots att det städas ofta. Dessutom är polisen där på besök, titt som tätt, då det inträffar en del incidenter och brott.

Om kollektivtrafiken ska fungera bra för resenärerna måste man kunna stå och vänta på bussen i en trygg och säker miljö utan att behöva vara orolig för att något ska hända.

 

2 kommentarer

  1. trogen bussresenär

    Bra att du tar upp problemen med busskurarna på Vasaplan.Jag är trogen bussåkare,men jag undviker för det mesta att vänta i dessa kurar.Det ser förskräckligt ut i dom,ofräscht är ett för milt ord.Vi kan inte ha dessa kurar och vara kulturhuvudstad.Jag åker buss även till kulturupplevelser och jag skall väl inte behöva förstöra den upplevelsen genom att ev. behöva vänta i någon av dessa kurar.Vilka är planerna för Vasaplan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.