Utbildning av lärare. Högskoleverket säger de olika saker

Utbildning av lärare. Jag har tagit upp det som hände för Umeå Universitet när det gäller examensrätter och ska inte älta det mer.

I vilket fall som helst måste vi fundera över hur det kan gå så. Kan verkligen högskoleverket ha gett ut en begriplig information om vad som krävdes för att få examensrätt eller hur papperen skulle fyllas i. Det tror faktiskt inte jag.

Nu försvinner över 1000 utbildningsplatser. Det hade kommit in 59 ansökningar omexamensrätt och lite drygt hälften nämligen 32 blev godkända. Ni får ursäkta men så dåliga tror jag inte universiteten är på att fylla i ansökningar såjag är övertygad om att det är något märkligt hos högskoleverket.

Ni vet ju min grundinställning till att många av de centrala statliga myndigheterna lever ett eget liv en lång från verkligheten. Så stämmer det som Åsa Bergenheim skrev som en kommentar på min förra blogg är det skrämmande

En kommentar

  1. Undrande

    Åsa Bergenheim säger att HSV inte stått vid sitt ord vad gäller kursplanerna och ”frångått sitt löfte och dessutom ändrat direktiven i efterhand, vilket man vet” (vilken man?) – men har man då ändrat direktiven bara för Umeå universitets del, och för andra lärosäten som underkänts? För de lärosäten som fått utbildningarna godkända har ju gjort rätt. Detta får utredas men man kan ju tycka att det är skarpa anklagelser. Man får se vad HSV svarar och om deras bild är densamma. Jag avstår tills vidare från slutsatser, detta verkar alldeles för rörigt i dagsläget! Oroad …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.