Snöproblem i hela landet

TILL MÅNGAS FÖRVÅNING HAR DET BLIVIT VINTER, även i år, och det är problem med kommunikationerna. Det klagas framförallt på järnvägen men flyget har också haft stora problem. Och det är förvånande att man inte har lärt sig att hålla spåren uppe och att det inte finns tillräckligt med pengar för drift och underhåll.

När det gäller flyget beror problemen på olika saker men främst på att man inte hinner hålla start och landningsbanorna öppna. Det kan ha att göra med att det finns för lite resurser att sätta in när snön faller. Visserligen finns det säkert tjänster att köpa för att hålla fler banor öppna t.ex. på de stora flygplatserna då det där är de största förseningarna, men det kanske inte hjälper.
 
 
Även vägarna har sina bekymmer. I detta fall kan inte problemen enbart lastas på väghållarna utan även på trafikanterna. Bilar stannar av flera olika orsaker, man kör av vägen p.g.a. för dåliga däck och man hamnar i olyckor för att man inte håller avstånden. Många olyckor har orsakats av dumdristighet och chanstagningar, vilket ger olyckor. Det är upprörande att inte folk inser att man måste anpassa hastigheten till väglaget.
 
Ett större ansvar borde kanske läggas på förarna då de ofta är orsaken till olyckorna. Samtidigt är det de som kör med vett och sans som får vara med och betala kalaset. Som grädde på moset finns det folk som verkar glömma bort att det blir vinter och som vill förbjuda dubbdäck, som är en bra säkerhetsåtgärd. Må denna vinter få dessa på bättre tankar och att man lär sig att bra däck är en viktig säkerhetsaspekt.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.