Svenskar har dåligt samvete

ATT SVENSKAR HAR DÅLIGT SAMVETE är den enda rimliga förklaringen till att det aldrig har varit så lätt för frivilligorganisationer att samla in pengar. Kanske är det så att allt fler medborgare ser att fler svenskar får det besvärligare och även i andra länder.

Vi tvingas allt mer mot den amerikanska stilen där frivilliginsatser blir viktigare och viktigare för en välfärdsstat. Frivilligorganisationerna gör bra insatser och det ska de fortsätta med, det är inte det de handlar om. Det visar också på att det finns ett stort socialt patos hos svenskarna och att man inte gillar den väg vi är på väg in i.

Som medmänniskor är vi beredda att hjälpa människor som hamnar i en nödsits och när de offentliga skatterna inte räcker till betalar vi en frivillig skatt i form av gåvor. Det finns en solidaritet mellan människor och det innebär att skattesänkningar inte kan vara den enda vägens politik. Om vi istället använder skattemedlen till att säkerställa bättre villkor för de som har det besvärligast så slipper vi hamna i en situation där man känner sig skyldig att ge gåvor.

 

2 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    konstig ”rimlighet”…men det innebär iaf att de som betalar MEST skatt har minst anledning till dåligt samvete=)

    Att det i det stora hela faktiskt FINNS utrymme för större frivilligt ”patos” hörru´..än med straffskattepiska.

    Den ”enda” rätta vägen till välfärdsstat är inte att vid varje nytt behov skapa en ny skatt.

    Den matte ” att skita i andra å sköta sig själv” som pådyvlats skattebetalarna via tron att staten ska ordna allt och att man med skatten som alibi inte behöver bry sig, för det gör staten ÅT OSS till andra behövande- stämmer däremot.

    övertro på staten!

    God Jul Lennart.

  2. Krister Klermalm

    Folket dåliga samvete har försvunner allt mer. Förutom skatten gör det mindre utan även att ”jag har det bra varför bryr mig om andra, ta ansvar för era liv” attityden blir allt mer en paroll många använder sig av.
    Dessa drabbadade gör inget annat än att tar ansvaret för sitt överlevande av förvriden näringsliv och i det omänsklig statsapparaten – Hårdare arbetsklimat och sjuka direkt samt tjänser som inte utförs korrekt.
    Har skapa en FB grupp som heter ”Uppror för ett friskare Sverige” där dem som trotsar och vågar stå upp med risker som följd vill agera mot det som händer i Sverige idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.