Våldet har ökat, men frågan är varför, varför blev Bernt ett mål

Jag har inte tidigare kommenterat det våld som min partikollega, men även min gode vän Bernt utsattes för i morse.

Jag konstaterar att varför det  hände är bara spekulationer och inget annat och. Jag har sagt att vi umgås nära och för mig har han aldrig uttryckt att han utsatts för något hot.

Jag vill inte alls spekulera utan det är polisens arbete som kommer att göra om förövaren grips eller går fri och vilket motiv som fanns. Polisen ensam har säkert svårt att klara upp detta utan hjälp utifrån.

Jag är säker på att någon efter Ringvägen eller omkringliggande gator har sett personen som gjorde mordförsöket och därför uppmanar jag alla som sett någon som rört sig i området vid den tidpunkten kontakta polisen och berätta vad du sett och du behöver inte vara rädd för det för det du säger, det  kan vara den pusselbit som polisen behöver för att gripa förövaren.

Ja kan också trösta Umeåborna med att vi har en krisledningsorganisation i kommunen som också följer det som händer, man att alla måste veta sin roll i den

Ska vi kunna leva i ett öppet samhälle behöver polisen hjälp att ta fast den skyldige och det kan vara en bra Julklapp  för Umeåborna om polisen får tips så att personen i fråga grips för då försvinner rädslan just för den förövaren

Jag hoppas självklart att det går bra för Bernt, men sticker inte under stol att det är jobbigt när nära vänner och kollegor drabbas av våldet

3 kommentarer

 1. Håkan Rombe

  Mitt deltagande. Måtte för allas skull den skyldige åka fast snabbt och Bernt klara sig utan men. Jag har släkt i närheten så det känns oroligt. Kanske inte läge att leka Leif GW Persson men nog förefaller det som om den skyldige finns inom max en kilometers radie med tanke på tidpunkten, kylan mm. Polisen jobbar säkert med att kolla upp iakttagelser.

 2. Isak

  Att som Lennart Holmlund påstå att våldet ökar är inte re-
  levant utan belägg med fakta. Och det finns inte någon an-
  ledning att skrämma upp folk utan belägg.”Relevant är att
  att det under rådande väderleksförhållanden ge sig ut att
  åka bil i jultrafiken”. Statistik under förra året dog 24
  personer i jultrafiken. Att råka ut för en galning som med
  berått mod har för avsikt att mörda är mindre än en på mil-
  jonen. Om det däremot skulle visa sig att dådet har polit-
  iska orsaker, så är det ett slag mot hela det demokratiska
  samhället. Och skall ha högsta prioritet och avsky.

 3. Lennart Holmlund

  Svar till Isak (2010-12-22 23:57)
  Våldet har ökat, det vet jag faktiskt för jag sitter ordförande i Brå så därför finn belägg för mina påståenden. Din kommentar var i och för sig märklig för det är mångamänniskor som blir jätteoroliga när den här typen av dåd sker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.